Otthon készült

Balatonlellei bonbon a világ legjobbjai közt

Facebook/Csillichocobons Kézműves Csokiműhely
Facebook/Csillichocobons Kézműves Csokiműhely
A balatonlellei Földes Csilla csokiműhelyében készült dupla kökényes édessége az angliai Academy Of Chocolate világversenyen bronz minősítést kapott.

A balatonlellei bonbonkészítő étcsokoládéba egy fanyar zselés és egy főzött krémet töltött, amelyet saját főzésű kökénylikőrrel tartósított. A határidő előtt fél órával sikerült neki is leadnia a nevezést az angliai versenyre, ahol végül a dupla kökényes bonbonja bronz minősítést kapott – írta meg a Sonline.

Nagyon jó hír az új esztendő elején, hogy sikerült ismét a nívós versenyen jól szerepelni. Olyan csokoládémesterek közt szerepeltem jól, akik szinte minden kategóriát végigtaroltak. Rajtam kívül mindössze egy magyar manufaktúra nyert bronz minősítést táblás csokoládé kategóriában

– kommnentálta az eredményt Földes Csilla.

Az angliai világversenyt minden évben megrendezik, átlagosan ötven országból kétezer csokoládét neveznek.

A kézműves cukrász hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni. Azóta több nemzetközi versenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el. Az angliai világversenyen 2018-ban rumos-meggyes, 2019-ben mexikói kávékrémes és pálinkás-aszalt szilvás-marcipános bonbonja, 2021-ben pitypangkrémes édessége kapott bronz minősítést.

Kapcsolódó
Lenyűgözte a világot a pitypangkrémes magyar bonbon
A balatonlellei műhelyben számos ízletes édesség készül, például szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés változatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik