Bronz minősítést kapott az angliai világversenyen Földes Csilla. A balatonlellei csokoládékészítő különleges, pitypangkrémes bonbonja elnyerte a szakmai zsűri tetszését, a balatoni bonbont több ezer másik közül választották a legjobbak közé, írta a Sonline.hu.
A balatonlellei műhelyben a pitypangos bonbonon kívül még számos ízletes édesség készül, például szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinkakrémes vagy éppen borzselés bonbon. A lellei fiatalasszony ötödik éve dolgozik rendületlenül, az első bonbonjait a családja tesztelte, és pillanatok alatt elfogytak.
A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, s külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen, most pedig a pitypangkrémes aratott sikert az Academy of Chocolate angliai világversenyen.
![Lenyűgözte a világot a pitypangkrémes magyar bonbon 1](https://s.24.hu/app/uploads/sites/11/2021/11/172228199_1962948703859322_3572865965229850137_n.jpg)
Magam készítem a pitypangszirupot, a hozzávalót a gyermekem szedte nekem
– árulta el Földes Csilla, aki olvasott a növény jótékony hatásairól és így jött az ötlet, hogy ebből készítsen tölteléket.
Büszke arra, hogy ötven ország több ezer csokoládéja közül bonbonja érmes minősítést kapott a szakmai zsűri véleménye alapján.