Otthon készült

Lenyűgözte a világot a pitypangkrémes magyar bonbon

Csillichocobons Csokiműhely/Facebook
Csillichocobons Csokiműhely/Facebook
A balatonlellei műhelyben számos ízletes édesség készül, például szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés változatban.

Bronz minősítést kapott az angliai világversenyen Földes Csilla. A balatonlellei csokoládékészítő különleges, pitypangkrémes bonbonja elnyerte a szakmai zsűri tetszését, a balatoni bonbont több ezer másik közül választották a legjobbak közé, írta a Sonline.hu.

Kapcsolódó
Elkápráztatta a világot a kézműves magyar bonbon
A házaspár családi vállalkozásban értéket teremtett a magyar csokoládépiacon.

A balatonlellei műhelyben a pitypangos bonbonon kívül még számos ízletes édesség készül, például szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinka­krémes vagy éppen borzselés bonbon. A lellei fiatalasszony ötödik éve dolgozik rendületlenül, az első bonbonjait a családja tesztelte, és pillanatok alatt elfogytak.

Csillának nem ez az első sikere, a kereskedőből lett csokoládékészítő már több díjnyertes édességgel dicsekedhet.

A rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, s külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen, most pedig a pitypangkrémes aratott sikert az Academy of Chocolate angliai világversenyen.

Csillichocobons Csokiműhely/Facebook

Magam készítem a pitypangszirupot, a hozzávalót a gyermekem szedte nekem

– árulta el Földes Csilla, aki olvasott a növény jótékony hatásairól és így jött az ötlet, hogy ebből készítsen tölteléket.

Büszke arra, hogy ötven ország több ezer csokoládéja közül bonbonja érmes minősítést kapott a szakmai zsűri véleménye alapján.

Kapcsolódó
Önbecsülést és reményt ad a fogyatékkal élőknek a csokimanufaktúra
Első születésnapját ünnepli a Kék Madár Alapítvány által megálmodott manufaktúra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik