Otthon készült

Nemzeti érték a csegei korhely halászlé

Tiszacsegei halászcsárda/Facebook
Tiszacsegei halászcsárda/Facebook
Az ételhez először egy tiszai halászlé készül, alapja pedig a jó minőségű sűrű tejföl és a mustár.

Hat új értékkel bővült a Magyar értéktár 2022 év végén, ezek között van, és a kiemelkedő nemzeti érték megtisztelő címét viselheti a tiszacsegei korhely halászlé. A Tiszacsegei Halászcsárdába az ország minden pontjáról érkeznek, hogy megkóstálják az évtizedes recepten alapján készülő korhely halászlét, írja a dehir.hu.

A nevezetes étel hosszú évek óta készül a Tiszacsegei Halászcsárdában. Az ételhez először egy tiszai halászlé készül, alapja pedig a jó minőségű sűrű tejföl és a mustár.

A csegei korhely halászlét olyan ismert és népszerű személyek ajánlották a kiemelkedő nemzeti értékek közé mint Bodrogi Gyula színművész vagy Fásy Ádám műsorvezető.

Nagyon sok jó visszajelzésünk van a halászléről az egész ország területéről. 2014-ben adtuk be a kérvényt, a célunk az, hogy hungarikumá legyen nyilvánítva

– mondta el Nagy Sándor, a Tiszacsegei Halászcsárda tulajdonosa.

A csegei halászlé mellett kiemelkedő nemzeti érték lett a szaloncukor, a Hatvani aranyfácán sűrített paradicsom, a muravidéki vágottzsír, a Hajdú lisztek és őrlemények termékcsalád és a hajdúdorogi Krisztus-katonaság görögkatolikus hagyománya is.

Kapcsolódó
Hungarikum lett a Felső-Tisza vidék kincse
Lakitelken, a Hungarikum kiállítóház megnyitóján jelentették be a nyolcvanharmadik hungarikumot.
Olvasói sztorik