freepik.com
Otthon készült

Három ízletes krém, ha finom uzsonnára vágyunk

Jó étvágyat kívánunk!

Egy jó szendvicskrémnek nincs párja. Reggelire, uzsonnára, vagy csak, ha valami könnyűt és finomat ennénk, csak rákenjük a kenyerünkre az isteni krémet, egy kis friss zöldséggel, és meg is van a laktató finomság.

Persze az a legjobb, ha a krémet is mi magunk készítjük el.

A Nosaltynak köszönhetően hoztunk most három szendvicskrémet, amit bárki könnyen-gyorsan összedobhat – akár maradékokból is:

Tojáskrém

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Csilla Konyhája (@csilla_konyhaja) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 3 darab főtt tojás
  • 2 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 evőkanál snidling
  • 1 teáskanál mustár
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés: A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük. Megpucoljuk őket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt tojáshoz hozzáadjuk a vágott snidlinget, a mustárt, vajat, só, borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Kenhetjük aztán pirítósra, kétszersültre vagy csak egy jó szelet kenyérre.

Magyaros juhtúrós körözött

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stephen Sander (@stephensander) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 25 dekagramm tehéntúró
  • 15 dekagramm juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dekagramm vaj
  • 1 kis darab lilahagyma
  • 2 evőkanál köménymag
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítés: A lila hagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk az összes hozzávalót.
Alaposan kikeverjük, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítünk. (A juhtúró értelemszerűen helyettesíthető.)

Gyors maradékmentő csirkehúskrém

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

rupanerkonyha (@rupanergallemargo) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 35 dekagramm csirke
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 darab újhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés: A maradék sült vagy főtt húst felkockázzuk, és késes robotgépbe tesszük. Egy fej hagymát felaprítunk, és megdinsztelünk. A húshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát, illetve a fűszereket. Sózni-borsozni aszerint érdemes, hogy mennyire sós a maradék csirkehús, amivel dolgozunk.
Tetszés szerinti krémességűre turmixoljuk, ízlés szerint még adhatunk hozzá vajat vagy tejfölt, ha krémesebb állagot szeretnénk.

Jó étvágyat kívánunk!

(A fotók illusztrációk)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!