Otthon készült

Három ízletes krém, ha finom uzsonnára vágyunk

freepik.com
freepik.com
Jó étvágyat kívánunk!

Egy jó szendvicskrémnek nincs párja. Reggelire, uzsonnára, vagy csak, ha valami könnyűt és finomat ennénk, csak rákenjük a kenyerünkre az isteni krémet, egy kis friss zöldséggel, és meg is van a laktató finomság.

Persze az a legjobb, ha a krémet is mi magunk készítjük el.

A Nosaltynak köszönhetően hoztunk most három szendvicskrémet, amit bárki könnyen-gyorsan összedobhat – akár maradékokból is:

Tojáskrém

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Csilla Konyhája (@csilla_konyhaja) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 3 darab főtt tojás
  • 2 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 evőkanál snidling
  • 1 teáskanál mustár
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés: A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük. Megpucoljuk őket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt tojáshoz hozzáadjuk a vágott snidlinget, a mustárt, vajat, só, borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Kenhetjük aztán pirítósra, kétszersültre vagy csak egy jó szelet kenyérre.

Magyaros juhtúrós körözött

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stephen Sander (@stephensander) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 25 dekagramm tehéntúró
  • 15 dekagramm juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dekagramm vaj
  • 1 kis darab lilahagyma
  • 2 evőkanál köménymag
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítés: A lila hagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk az összes hozzávalót.
Alaposan kikeverjük, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítünk. (A juhtúró értelemszerűen helyettesíthető.)

Gyors maradékmentő csirkehúskrém

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

rupanerkonyha (@rupanergallemargo) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 35 dekagramm csirke
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 darab újhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés: A maradék sült vagy főtt húst felkockázzuk, és késes robotgépbe tesszük. Egy fej hagymát felaprítunk, és megdinsztelünk. A húshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát, illetve a fűszereket. Sózni-borsozni aszerint érdemes, hogy mennyire sós a maradék csirkehús, amivel dolgozunk.
Tetszés szerinti krémességűre turmixoljuk, ízlés szerint még adhatunk hozzá vajat vagy tejfölt, ha krémesebb állagot szeretnénk.

Jó étvágyat kívánunk!

(A fotók illusztrációk)

Kapcsolódó
Olvasói sztorik