Otthon készült

2319 műanyag kupakból rakták ki Petőfi portréját Mélykúton

Árpád Mária
Árpád Mária
Az alkotást árverésre bocsájtják, a bevételből pedig a mélykúti gyerekeknek vennének játszótéri eszközöket és támogatnák a táboroztatásukat.

Több ezer, pontosan 2319 darab műanyag kupakból készítette el Árpád Mária, mélykúti könyvtáros Petőfi portréját. Két hét rekordidő alatt öltött, ha nem is alakot, de arcot a 200 éve született költő.

A majd két méter magas kupak-lego alkotóelemeit a település lakossága hordta össze a könyvtár felhívására.

Volt feladata a mosógépnek, mire tisztára mosták a több zsáknyi kupakot. Az óriás portrét pedig gondos odafigyeléssel alkotta meg Mária, időnként még faragta is kupakokat, ahol erre szükség volt. A munkába bevonta Geleta Brigittát is, aki szintén könyvtáros a közel ötezer fős településen. S hogy mi, vagy ki állt a hatalmas vállalás hátterében? A mélykúti gyerekek!

Árpád Mária

Az alkotást ugyanis árverezésre bocsájtják abban a reményben, hogy az 50 ezer forintos kikiáltási áron felül talál gazdára a nem mindennapi mű

A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni és emlékezetessé, széppé tenni a nyári táborozás élményét.

Ha tehát jótékonykodni szeretne bárki is, itt a remek alkalom! Petőfi nevet viselő intézmények előnyben, hiszen nem csak remekül festene a közösségi térben a különleges Petőfi portré, ami egyébként megszólalásig hasonlít a Bács-Kiskun vármegye által lego darabokból készített poétára, de nemes ügyet is szolgál vele az a mecénás, aki értékeli a modernkori művészet lélekkel és szeretettel megtöltött Petőfi alkotást!

Kapcsolódó
Petőfi Sándor híres versét dolgozta fel az erdélyi sztárzenekar
Az volt a céljuk, hogy a Petőfi 200 emlékév kapcsán közelebb hozzák a mai fiatalsághoz a legendás költő munkásságát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik