Életmód

Tüneményes kisfilmet készítettek a Petőfi arckép születéséről

Kocsis Angéla
Kocsis Angéla
Hatvanan szorgoskodtak a mosonmagyaróvári múzeumban.

Elkészült a nagy mű a Hanság Múzeumban. Korábban már bemutattuk az oldalunkon, hogy a mosonmagyaróvári intézményben bárki beleköthetett a híres poéta arcképébe.

A Kétfecske és a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület szervezésében valósult meg a “Köss bele Te is Petőfibe” program.

Mosonmagyaróváron március idusán megszületett a másfélszer két és fél méteres, monumentális portré. Az alkotók kisfilmen örökítették meg a nem mindennapi rendezvény legvidámabb mozzanatait.

A látványos kézimunkához használt ruhákat vágtak fel szállá, majd a résztvevők egy-egy kisebb darabot készítettek, ezeket varrták össze a múzeumban. Március 14-én sikerült összeilleszteni a teljes portrét, és még aznap fel is helyezték az épület homlokzatára.

Igyekeztünk. Sikerült időben elkészülni a képpel, azt szerettük volna, hogy a március 15-én megrendezett városi ünnepségen már gyönyörködhessenek benne a vendégek. Nagyon tetszett a résztvevőknek, maga az ötlet és a megvalósítás is

-mesélte megkeresésünkre Kocsis Angéla ötletgazda

A főszervező azt is hozzátette, hogy a résztvevők kivétel nélkül nagyon örültek, hogy “beleköthettek” a költő arcképébe, és roppant büszkék a munkájukra. A kreatív alkotótól megtudtuk, az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát, több mint hatvanan vettek részt a munkában.

A cikkben szereplő fotókat és a videót Kocsis Angélától kaptuk.

Kapcsolódó
Látványos flashmobbal emlékeztek a '48-as hősökre Pásztón
Nemzeti színekbe öltöztek a helyi általános iskola tanulói.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik