Virágzó vidékünk

Makettezők világrandevúja Mosonmagyaróváron

MosonShow, 2019
MosonShow, 2019
Újra ámulatba ejti a történelem és a makettezés európai rajongóit Mosonmagyaróvár.

Két év kihagyás után ismét zsúfolásig megtöltik a nyugati határszél kisvárosának kézilabdacsarnokát a világ neves makettezőinek alkotásai a hét végén.

A kiállítás és verseny az elmúlt húsz év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről hozzánk látogatókat is.

– tájékoztatott Egresi András, a szervező Mosonmagyaróvári Makettező Klub vezetője a rendezvény honlapján.

MosonShow, 2019.

Idén közel hetven kategóriát indít a zsűri a harcjárművek, diorámák, repülők témakörén át egészen a sci-fi és fantasy figurákig. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan kategóriánként 1300 – 1500 munkát neveztek be.

MosonShow, 2019

Hogy mekkora a szakmai felbuzdulás az ügy érdekében, azt jól mutatja, hogy számos hazai klub, szakember fog össze ilyenkor, hogy közös munkával tartsák meg a makettezés e kontinenstornáját. A zsűri soraiba nemzetközi nevek ülnek be, és számos fontos cég is képviselteti magát, nemcsak bemutatkozva, hanem figyelve az új trendeket. De a legnagyobb makettező klubok tagjait munka közben is megfigyelheti a látogató.

Nem véletlen, hogy a kiállítás nemcsak a szakmát mozgatja meg, a térségi igazi turisztikai látnivalójává vált a kiállítás az évek alatt.

MosonShow, 2019

A rendezvény kiállítási tárgyai zömében történelmi korokat idéznek meg, ám politikamentesen. Olyannyira, hogy idén Oroszországból és Ukrajnából sajnos nem is érkeznek kiállítók. De jönnek Thaiföldről és Brazíliából is, és természetesen kontinensünk szinte minden országa képviselteti magát, összesen több mint 25 országból jönnek.

A kiállítás április 23-án, reggel nyílik meg a mosonmagyaróvári UFM Arénában, és a zsűrizés programjait kivéve két napon át látogatható, sőt, fényképezhető is.

MosonShow, 2019

Minden évben valami különlegesség is elvarázsolja a nézőket – állt már az épület előtt életnagyságú Tiger I, Pz VI harckocsi is. A tárlat idei különlegessége egy gyufaszálakból épített, közel két és fél méteres repülőmakett lesz.

Kapcsolódó
Álomajándékot kapott szülinapjára az 5 éves kisfiú
A nagypapa megígérte a tankot unokája szülinapjára, és az ígéretét betartotta.
Olvasói sztorik