Virágzó vidékünk

Makettparkban mutatják meg Erdély szépségeit Szejkefürdőn

A sétányok mellé egy kisvasút pályát terveztek, így hamarosan kisvonatról is megnézhetők lesznek az erdélyi műemlékek.

Magyarországon Mórahalmon, Dinnyésen és Szarvason is nagy turisztikai vonzerőt jelentenek az ottani makettparkok, melyek közül talán a szarvasi Mini Magyarország a legismertebb.

A csodás Mini Magyarországot és a Körös-mentét mindenkinek látni kell
Ha még nem láttátok Szarvason a Mini Magyarország makettparkot és a Körös-mentét, akkor ideje tervbe venni.

A Székelyföldi Legendárium csapatának nyolc éve született az ötlete, mely a jobb sorsra érdemes Szejkefürdőn egy Erdély Mini Park létrehozását célozta meg, írta a Foter.ro. Fazakas Szabolcs ötletgazda ihletét az adta, hogy a közösség támogatására érdemes minden olyan kezdeményezés, mely Erdély turizmusának fellendítésére hivatott.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Legendárium

A mini parkot 2020. augusztus 1-jén minden különösebb ünnepi ceremónia nélkül adták át a nagyközönségnek. Az egyhektáros területen egyelőre negyven makett tekinthető meg, ám a tervek szerint először hatvannégyre bővítik a kiállítást, később pedig több mint száz erdélyi épület kicsinyített mását lehet majd megtekinteni.

A sétányok mellé egy kisvasút pályát terveztek, így hamarosan kisvonatról is megnézhetők lesznek az erdélyi műemlékek.

A törcsvári kastély, a  miklósvári Kálnoky-kastély, a gyergyószárhegyi Lázár-kastély, a marosvécsi Kemény-kastély, a székelyderzsi erődtemplom, a szászkézdi vártemplom mellett megtekinthető Kolozsvár belvárosának makettje is, abból a korból, amikor álltak még a város falai.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Legendárium

A szejkefürdői mini park izgalmas látnivalókat kínál, főleg azok számára, akik szeretnék megismerni Erdély építészeti örökségét, lehetőségeik azonban nem teszik lehetővé, hogy sorra látogassák a fontos történelmi helyszíneket.

Kiemelt kép: Facebook/Székelyföldi Legendárium

Álomházakat épít rönkfából egy erdélyi mester
1100 méter fölött vágott fenyőket használ. Számára egy tökéletes rönkház kifaragása nem építkezés, hanem műalkotás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik