Virágzó vidékünk

Csodás minipark idézi fel Erdély fénykorát Székelyföldön

Megérkeztek a helyszínre az első makettek.
Korábban a témában:

A brüsszeli Mini Európa és a klagenfurti Minimundus mintájára, Mini Erdély Parkot hoz létre a Székelyföldi Legendárium csapata a székelyföldi Szejkefürdőn. A makettek Erdély most is létező kastélyainak, kastélyromjainak kisméretű változatai, melyek Erdély fénykorát idézik.

erdely1

Magyarországon is van hasonló, melyről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.

Multikulturális park lesz ez román, magyar és szász épületek kicsinyített másaival, a falvak makettjei között pedig móc, székely,  mezőségi és kalotaszegi falu képe is kitárulkozik majd. Ezekben a települések templomát és tíz-tizenöt házát mintázzák meg – mondta a Kolozsvári Rádiónak Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium és a park ötletgazdája.

A Mini Erdély Park olyan közösségi helyként funkcionál, ahol a gyermek, szülő és nagyszülő egyaránt jól érzi magát, ugyanakkor az turista is szívesen eltölt egy-két napot annak környezetében.

erdely3

A tervek szerint a park 2018-ra készül el, ám a tervek szerint egy részét már jövőre megnyitják.

Kapcsolódó cikk: Csodás minivárak között sétálhatunk Dinnyésen

Fotók: Facebook/Székelyföldi Legendárium/Pálhegyi Attila Pele

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.