Mozaik

A héten még bárki beleköthet Petőfibe Mosonmagyaróváron

Kétfecske / Kocsis Angéla
Kétfecske / Kocsis Angéla
Az újrahasznosítás szellemében megmozgatják a kézimunka kedvelőinek fantáziáját.

A Kétfecske és a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület szervezésében valósul meg a “Köss bele Te is Petőfibe” program, melynek a Hansági Múzeum ad helyet – tudósított a Mosonmagyaróvár TV.

A közös kézműves foglalkozások a Hansági Múzeumban február 25-én kezdődtek, és a tervek szerint március 15. előtt el is készülhet egy 2,5-szer 1,5 méteres Petőfi arckép.

Ha szereted a verseket, akkor azért, ha nem, akkor azért! – így csábították a kézimunka és a költészet iránt érdeklődő vagy kevésbé érdeklődő kreatív alkotókat a múzeum oldalán.

Galéria
Kétfecske / Kocsis Angéla

A Köss bele Te is Petőfibe! kezdeményezés a költő születésének 200. évforulójáról szól. Petőfi Sándor monumentális arcképét retextilből készítik el a vállalkozó kedvű kreatívok.A retextil egy lassú technológia, használt ruhákból készítik. A szál előállításával kezdődik a folyamat, kézzel felvágják a kiselejtezett ruhákat, és ebből kötnek, horgolnak.

Minden résztvevő egy-egy kisebb darabot készít, és ezeket varrják össze szombaton a múzeumban. Így állhat össze Petőfi Sándor óriási arcképe.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a Mosonvármegyei Múzeumba hétköznapokon délután fél 3-tól. Az utolsó alkalom március 11-én, szombaton 10 és 18 óra között lesz, ekkor még beleköthetnek a költő arcképébe a helyiek.

A tervek szerint március 15-ére felkerül az elkészült monumentális alkotás a múzeum homlokzatára.

Kapcsolódó
Petőfi-likőr és Pilvax-szelet készült Bács-Kiskunban
A költő kedvenc itala kelt új életre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik