Mozaik

Vásár és kézműves foglalkozás a Hagyományok Házában

A vásár ideje alatt ingyenesen látogathatják a vásáron megjelenők az „Üllővel, vésővel, kalapáccsal” a Magyarországi Kovácsműves Céh által rendezett kiállítást is.

2016 adventjén a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeuma és Nyitott Műhelye ünnepváró adventi, kézműves vásárával, kézműves-foglalkozásokkal, meleg teával  várja az alkotni vágyókat.

Vendégeinket a Nyitott Műhely alkotói és népi iparművészek, kézművesek várják egyedi, szemet gyönyörködtető tárgyaikkal és mesterség-bemutatókkal.

December 2-án és 3-án, 10 és 20 óra között számos fortélyt tanulhatunk el különböző alkotóktól.

Balla Gemma nemezkészítővel nemezangyalkát készíthetünk, minden angyalka más és más.

nemeza2

Kovács Kata kézművessel szalmaangyalkákat készítünk. Mivel gyorsan kész van, s nem kell hozzá semmilyen előismeret a gyerekek önállóan is megpróbálhatják, de a szülőknek is élményt jelent az elkészítése.

szalmaanygal

Ament Éva bútorfestő népi iparművész népi-  játszóházvezetővel mindkét nap folyamatosan lehet majd játszani a „Pandúros játékkal”. Az izgalmas népi társasjáték, mellyel  minden korosztály kellemesen kikapcsolódhat – a többit a helyszínen meg is tapasztalhatják.

ament-eva

Rózsa Erika hímző is tart foglalkozást, akivel karácsonyi díszeket lehet varrogatni, filcből. Olyanokat, amelyek ajándék kísérőnek vagy fenyődísznek is megfelelnek.

taskavarras

Fehér Anna gyöngyfűzővel illatos ékszereket készíthetünk.

szegfuszeg_1

A számtalan alapanyag és a hozzáértő mesterek segítségével mindenki míves, ízléses ajándékokkal térhet haza.

Még számos minőségi és hangulatos foglalkozásra lesz lehetőségük. Például mézeskalácsot is süthetnek – számos fortélyt is eltanulhatnak Szmelo Judittól.

15193474_1352755321402974_2780160557491344819_n

Cím: Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest Fő utca 6.
További információ: Hagyományok Háza

Az információért köszönet a netfolk.blognak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik