Otthon készült

Férfiaknak készült a túrós csusza szalonnával fagyi

Damniczki cukrászda/Facebook
Damniczki cukrászda/Facebook
A neve ellenére inkább édes, a sót csak az ízek fokozására használták.

Túrós csusza szalonnával: férfifagyit készített a fehérvári Damniczki cukrászda, ami a nevével és a várakozással ellentétben édes fagyi, de fodros tészta és a pirított szalonna azért van benne, írja az fmc.hu.

Már extrémnek tűnt a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó díjazott specialitása a sajtos-tejfölös lángos fagyi is, de úgy tűnik, hogy Székesfehérváron erre is sikerült rátenni egy lapáttal.

Damniczki Balázs posztjában egyszerűen férfifagylaltnak nevezte legújabb kreálmányát, ami egy ismerőse ötlete alapján született.

 Az alapja tejfagylalt, amibe egy pici sóval rögös túrót tettem. A hagyományos túrófagyihoz képest nincs benne citromhéj és vanília, viszont a túrós csuszához használt fodros tészta ott van a fagyiban, amit sok sóval és cukorral főztünk ki, hogy ne legyen kemény. A végén pedig kockára vágott, pirított bacon került a tetejére

– mondta el a fehérvári cukrász.

A túrós csusza szalonnával fagyi a neve ellenére inkább édes, a sót csak az ízek fokozására használták. A vendégek között van, aki odáig volt az újdonságért, másoknak viszont esze ágában sincs kipróbálni a különlegességet, amiből azért messze nem fogyott annyi az elmúlt pár nap alatt, mint a tradicionális ízekből.

A cukrász egyelőre nem tudja, hogy meddig tartják kínálatban a férfifagyit. Nem lenne azonban példa nélküli, ha hosszabb távon is felbukkanna időnként a fagyis pultban a bazsalikomos céklához, a kapros-joghurtos uborkához, vagy a narancsos sütőtökhöz hasonlóan.

Kapcsolódó
Itt kapható és ennyibe kerül a Balaton fagyija
A mangó édessége a homoktövis savasságával-citrusosságával keveredve hozza azt az ízt, amit a mester szeretett volna elérni.
Olvasói sztorik