Otthon készült

Itt kapható és ennyibe kerül a Balaton fagyija

Ahogy arról korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt, a balatoni tövises mangó sorbet lett 2023-ban a Balaton fagyija, melyet a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mestere készített.

A mangó nem helyi, de a homoktövis egy biominősítésű balatonújlaki ültetvényről érkezett a korábbi évek többszörös különdíjasa, Varga Tamás cukrászműhelyébe A mester elmondta, a mangó édessége a homoktövis savasságával-citrusosságával keveredve hozza azt az ízt, amit szeretett volna elérni.

Az Amaretto Fagyizó lapunk megkeresésére közölte, hogy 550 forintért kínálják a győztes fagylalt gombócát, de családi kedvezményük van, illetve nyolc vagy annál több gombóc fagyi vásárlása esetén 50 forint kedvezményt adnak.

A díjnyertes fagylaltunk megtalálható Balatonalmádiban az Amarettóban és az Amaretto Due-ban, napokon belül pedig a győri és a pápai üzletünkben is

– közölték.

Az eddigi évek alapján úgy látják, a győztes ízt előállító egység forgalma egyértelműen nő, akár tíz-tizenöt százalékos növekedést is hozhat a díj. A fagyizókban sokszor hallják, hogy a vendégek kifejezetten a Balaton Fagyija miatt kanyarodtak le hozzájuk az autópályáról, sőt, vannak olyan vásárlók, akik munkaügyben utaznak, de hűtőtáskával érkeznek, mert a kollégáiknak is visznek kóstolót a nyertes ízből.

Kapcsolódó
Ez lett az Év Fagylaltja 2022-ben
Mutatjuk, hol lehet megkóstolni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik