Otthon készült

Ez lett az Év Fagylaltja 2022-ben

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megszervezte az Év Fagylaltja Versenyt, amelynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

A Világgazdaság tudósítása szerint a kedden délután megtartott eredményhirdetésen kiderült, hogy az A kategória aranyérmese, az Év Fagylaltja a szőke zserbó lett.

A díjat, amelyet idén a 25. alkalommal adtak át, Dobó Norbert vette át, a balatonfüredi Füredi fagyizó képviseletében.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadottcukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.

Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke elmondta, az egyensúlyt és a kreativitást keresték az összevetőkben és a dekorációban.

A közönségdíjat a bella serate kreáció nyerte. A szakmai szervezetek különdíját a mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a ribizlis mákfagylalt, a mentesben a szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.

Tavaly csokoládé fagylalt szederrel és chilivel lett az év fagyija. Bíborka fantázianevű alkotásával békéscsabai cukrász nyert a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén.

Két évvel ezelőtt egyébként szintén balatonfüredi volt az Év Fagylaltja:

Kapcsolódó
Megválasztották az év fagylaltját: a Passió karamell nyert
A balatonfüredi Füredi Fagyizó tarolt a versenyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik