A pizza a világ egyik legnépszerűbb étele. Az alábbi recept viszont nem pizza lesz, bár kinézetre hasonlít, de kell a változatosság. Pillanatok alatt elkészül és az alapreceptet kedvünkre variálhatjuk, pont úgy, mint az olasz társát.
Paradicsomos lepény
Hozzávalók
- 1 friss leveles tészta (sütőpapírra tekert)
- 2 nagyobb húsparadicsom
- néhány vékony szelet szalonna
- 1 felvert tojás
- 3-4 szelet Ammerländer Trappista sajt
- 3-4 ek krémsajt
- friss bazsalikomlevél
- provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt szalonnát szintén kisebb darabokra vágjuk.
A leveles tésztának a széleiből kb. egy centit levágunk. Lekenjük a széleit a felvert tojással és a levágott részeket ráillesztjük a tojásos részre, mint egy keretet. Végül az egészet lekenjük tojással. A tésztát villával megszurkáljuk és a 200°C-os sütőben kb. 6-8 percig elősütjük.
A sütőből kivéve a tészta felületét lekenjük sajtkrémmel, elrendezzük rajta a paradicsomszeleteket és a szalonnaszeleteket, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Végül az apróra vágott vagy lereszelt sajttal megszórjuk.
A forró sütőben további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.