Otthon készült vasárnapi ebéd

Paradicsomos lepény percek alatt

Egyszerű, gyors, finom - mi kellhet még egy ételhez...?

A pizza a világ egyik legnépszerűbb étele. Az alábbi recept viszont nem pizza lesz, bár kinézetre hasonlít, de kell a változatosság. Pillanatok alatt elkészül és az alapreceptet kedvünkre variálhatjuk, pont úgy, mint az olasz társát.

Paradicsomos lepény

Hozzávalók

  • 1 friss leveles tészta (sütőpapírra tekert)
  • 2 nagyobb húsparadicsom
  • néhány vékony szelet szalonna
  • 1 felvert tojás
  • 3-4 szelet Ammerländer Trappista sajt
  • 3-4 ek krémsajt
  • friss bazsalikomlevél
  • provence-i fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt szalonnát szintén kisebb darabokra vágjuk.

A leveles tésztának a széleiből kb. egy centit levágunk. Lekenjük a széleit a felvert tojással és a levágott részeket ráillesztjük a tojásos részre, mint egy keretet. Végül az egészet lekenjük tojással. A tésztát villával megszurkáljuk és a 200°C-os sütőben kb. 6-8 percig elősütjük.

A sütőből kivéve a tészta felületét lekenjük sajtkrémmel, elrendezzük rajta a paradicsomszeleteket és a szalonnaszeleteket, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Végül az apróra vágott vagy lereszelt sajttal megszórjuk.

A forró sütőben további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik