Otthon készült vasárnapi ebéd

Így készül egy mennyei sajtkosár

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék
Majonézes burgonyasalátával tálalva valóságos ízkavalkád.

A sajtnak számtalan felhasználási módja van, amit a hétköznapokban előszeretettel alkalmazunk is. A sajtkosár talán nem illik bele ebbe a sorba, pedig joggal van ott a helye a legfinomabb sajtos ételek között. Elkészítéséhez nem kell mesterszakácsnak és időmilliomosnak sem lenni, ráadásul majonézes – szintén sajttal megspékelt –  burgonyasalátával tálalva ellenállhatatlan, és biztosan a család kedvence lesz.

Hozzávalók:

A sajtkosárhoz:

  • 12,5 dkg Ammerländer edami sajt
  • salátalevél
  • olaj

A majonézes burgonyasalátához:

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg Ammerländer edami sajt
  • 2 db alma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál porcukor
Sokszínű Vidék

Elkészítése:

Sajtkosár:

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. Serpenyőben a sajtot kör alakba formázzuk.
  3. Miután elolvadt, fordítólapáttal alányúlunk, és a lefordított, beolajozott pohárra tesszük. A sajtot lenyomjuk, hogy kosárformát vegyen fel.
  4. Megvárjuk, míg kihűl, majd a sajtkosarat kibéleljük a salátalevéllel.
Sokszínű Vidék

Majonézes burgonyasaláta:

  1. A felkockázott burgonyát sós hideg vízben nem túl puhára főzzük.
  2. A sajtot, az almát és a lilahagymát felkockázzuk.
  3. Összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot.
  4. Ha kihűlt a burgonya, elkeverjük az összetevőket a majonézes alapban.

Az elkészült burgonyasalátát ízlés szerint tálaljuk a sajtkosárban, retekcsírával díszítve.

Sokszínű Vidék

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.

Olvasói sztorik