Otthon készült

Kiderült, hogy a hűtőben vagy a szekrényben kell tárolni a ketchupot

Oli Scarff/Getty Images
Oli Scarff/Getty Images

Egy régóta húzódó internetes vitára tett pontot a Heinz brit leányvállalata a Twitteren. Mégpedig arra, hogy hol kell tárolni a ketchupot, szúrta ki a CNN.

A élelmiszer-feldolgozó vállalat röviden, öt szóban megfogalmazta a választ, mely úgy szólt: „Ketchup. Goes. In. The. Fridge!!!”

Magyarul ez annyit tesz,

a ketchup a hűtőbe való.

Az egy hete közzétett tweetet azóta több mint ötmillióan látták.

A Heinz fel is ült erre a lóra, és egy nappal később azt kérdezte a felhasználóktól, hogy ők hol tárolják a ketchupot. A válaszadók 63 százaléka a hűtőt jelölte meg válaszul, 37 százalékuk pedig a szekrényt. Mint ez most márt köztudott, ők nem járnak el helyesen.

A cég erre egy újabb tweetben úgy reagált,

mi lesz a következő? Hogy a babot a zoknis fiókban tároljuk?

A Twitteren azért sokan nem hagyták annyiban a témát. Egyesek azzal érveltek, hogy a ketchupos flakonokat a boltokban és az éttermekben is szobahőmérsékleten tárolják. Mások szerint viszont feleslegesen ezen vitát nyitni, mert amint a ketchup fel van bontva, onnantól a hűtőbe kell rakni.

A CNN utána nézett, és a Heinz amerikai leányvállalata is foglalkozott már ezzel a kérdéssel még 2017-ben. Ők akkor azt felelték,

a természetes savassága miatt a Heinz ketchup szekrényben tárolható, de felbontás után hűteni kell a minőség megőrzése érdekében.

Kapcsolódó
200 éve egészen más íze volt a ketchupnak
A gyorséttermi ételek elmaradhatatlan kísérője eredetileg Ázsiából származik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik