Otthon készült

Mennyei fasírt készíthető csirkemájból

pixabay
pixabay
Friss salátával és krumplipürével tálalva ízletes fogást kapunk.

Általában húsból készül a fasírt, de érdemes kipróbálni kiadós csirkemájjal is.

A Ketkes által közzétett recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Friss salátával és krumplipürével tálalva mennyei fogást kapunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • tej
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • bors
  • majoranna
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítése

A zsemléket tejben áztatjuk, a megtisztított májat ledaráljuk, és a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal, majorannával összekeverjük.

Ha szükséges, teszünk hozzá még zsemlemorzsát.

Olajjal kikent muffin formába tesszük a masszából megformált fasírtokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Kapcsolódó
Nagymamáink nyomán így készül a tökéletes fasírt
Vagy kicsit jobban megsül, vagy túl kemény, vagy nem sül át a közepe, vagy nem elég jó az íze, vagy épp túl olajos… Valahogy nehéz eltalálni, hogy
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik