Pászner Gábor, vagy ahogy a világhálón a tevékenysége által ismerik, “Gábor, a házi pék” Németországban él, egy bajorországi pékségben dolgozik. A fiatalember a szakma szerelmese, otthoni tevékenységét Facebook oldalán 75 ezren, receptoldalát 100 ezernél többen követik, és nagy népszerűségnek örvend YouTube csatornája és Instagram oldala is.
Gábor jó barátja Király Roland, a Magyar Családellátó alapítója és tulajdonosa, aki cégén keresztül lisztekkel támogatja a pék “hobbiját”. Kapcsolatuk most újabb állomáshoz érkezett: a Magyar Családellátó lisztet fejlesztett ki a gasztroblogger fiatalembernek, és a terméket róla nevezte el.
A Gábor a Házi Pék finompékáru liszt az otthoni, vagy akár a pékipari sütések biztos sikerének záloga
– olvasható a Magyar Családellátó weboldalán.
A termék 2 fajta liszt keverékéből áll: egy finomabb (55-65 közötti) őrleményű Kerecsen búzaliszt és szintén egy finomabb őrleményű Király R. búzaliszt együttese. Mivel mindkét liszt magas minőséget hordoz magában, ezért az optimális őrlési módjuknak és a keverési arányuknak köszönhetően a Gábor a Házi Pék finompékáru liszt is a lehető legszínvonalasabb alapanyag.
- A sütőipari értékcsoportok besorolása alapján az “A2” kategóriába esik, azaz a javító lisztek közé kategorizálható. Ez azt jelenti, hogy a Gábor a Házi Pék finompékáru liszt amellett, hogy önmagában az egyik legjobb alapanyag, a gyengébb minőségű lisztek tulajdonságainak javítására is alkalmas kevert felhasználás esetén.
- A liszt folyadékfelvevő és folyadékmegtartó képessége erős, ami végett nagyobb térfogatot, lazítottabb bélzetet és hosszabb eltarthatóságot biztosít.
- A magas fehérjetartalomnak köszönhetően az ezzel készült péktermékek laktatóak, táplálóak, illetve ez a tulajdonság a belőle készült tésztára is pozitív hatással van.
- A liszt felhasználása optimális az élesztős tésztákhoz, valamint kiemelkedően jól viselkedik a hosszabban vezetett kovászos tészták esetében is.
- A felhasználása széleskörű, hiszen az édes és a sós péksütemények mellett zsemlék, kiflik és egyéb finompékáruk készítésére is alkalmas. Rendkívül jó alapanyag kalácsok készítésére, de a világos kenyerek is rendkívül jól működnek vele.
- Mivel ez egy finom őrlemény, így igazán alkalmas kevert, felvert, omlós és égett tésztájú sütemények készítéséhez is.
Néhány nappal a termék megjelenése után máris nagy az érdeklődés iránta. Pászner Gábor megtiszteltetésnek veszi ezt, s bízik abban, minél több háziasszony kipróbálja a nevével fémjelzett finompékáru lisztet.
Képgalériánkban megismerhető, milyen remekeket alkot a minőségi lisztből Gábor, a házi pék.