Mozaik

Elfogyott a finisben Alex, a roma pék alapítványának pénze

Már csak 400 ezer forint kell, hogy teljesen elkészüljön a tanpékség.

A legutóbbi fejlesztés, egy mobil garázs építése volt, ami a pékség kiszolgáló raktáraként működne majd, és ide kerültek a kis házi üzemből kipakolt gépek, felszerelések is, ugyanis Alexék elkezdték kiépíteni a villamoshálózatot és megcsinálták a burkolást is, hogy a legmagasabb követelményeknek is megfeleljen a helység és tanpékségként is működhessen majd.

A burkolat lekerült, de a villamoshálózat fejlesztését és a mennyezet szigetelését már nem tudtuk befejezni, mert idő közben annyit változtak az alapanyagárak, hogy kimerült a kasszánk, jelenleg 400 ezer forint kellene a befejezéshez és akkor lényegében már tanulókat is tudnánk itt fogadni

– nyilatkozta a Sokszínű Vidéknek Galamb Alex, akinek a küldetéséről és a roma közösségért végzett tevékenységéről már mi is többször beszámoltunk.

Megtudtuk, hogy jelenleg minden gép és eszköz a mobil garázsban sorakozik arra várva, hogy elkészüljön a villamoshálózat fejlesztése és a szigetelés.

Ez a munkafolyamat már a cél előtti utolsó szakasz, ha ezzel elkészülünk és hamarosan sikeres cukrász szakvizsgát is teszek, akkor a szakképző iskolákból már pék és cukrász  tanoncokat is tudunk fogadni

– tette hozzá Alex, a Sütni Jó Alapítvány alapítója.

A Sütni Jó! Alapítvány bankszámlaszáma, ahol várják a támogatók adományait: 11734035-21442843-00000000.

Kapcsolódó
Kiutat mutat a szegénységből Alex, az ifjú roma pék
Galamb Alex igazi példakép. Egy roma származású ifjú, aki megmutatta környezetének, hogyan kell kitörni a szegénységből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik