Otthon készült

Papírzsebkendő gyűjteményével világrekorder a nógrádi fiatalember

Rácz Norbert különleges zsebkendői két kategóriában is bekerültek a Guinness rekordok könyvébe, így dupla rekordot szerzett az aláírt zsebkendőkkel és a hagyományosokkal is.

A Nógrád vármegyei Ságújfaluban élő Rácz Norbert hosszú évek óta gyűjti a szebbnél-szebb mintázatú, anyagú és dedikált papírzsebkendőket. Jelenleg hozzávetőlegesen kétezer darabból álló, egészen egyedülálló gyűjteménye van. Az első emléke 2008. június 07-re nyúlik vissza, amikor Budapesten munkába menet, a kérésére barátja egy csomag papírzsebkendőt hozott neki a közeli boltból.

A zsebkendőhöz, amely az akkori száz dolláros mintázatát viseli kedves emlék fűződik és szívesen emlékszik vissza erre a napra, ami ezen, a nem mindennapi úton elindította a fiatalembert.

Érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a különleges darabokat 11 országból gyűjtötte össze, olykor pedig segítettek neki a családtagok és néhány barát is, de ő maga sokat ment a zsebkendők után. Jelenleg is kutat az egyedi darabok után.

Norbert szívéhez minden egyes darab közel áll, mindez fűződik egy történet, ami a mai napig elevenen él benne. Minél egyszerűbb, élethűbb és minél jobb a papír minősége annál egyedibb a számára.

A fiatalember mesélt arról is, hogy az országban több helyszínen is megtekinthető lesz a kiállítása. Több városból és településről is kap felkérést, hogy mutassa meg a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, egyedülálló gyűjteményét. Ahogy nyilatkozta, ezeken a helynek mindig szeretettel fogadják és nagyon sok pozitív visszajelzést kap mind szóban, mind pedig írásban, a vendégkönyvébe.

Kapcsolódó
Világrekord: egyetlen tövön termett 1269 darab paradicsom
Az eredményhez vezető út több volt, mint egyszerű növényápolás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik