Otthon készült vasárnapi ebéd

Egy hely, ahol a szeretetet is belefőzik az ételbe – A Ferdinánd Bisztróban jártunk

Nem csak a hely varázsolja el a vendégeket, hanem a vajas, mazsolás Ferdinánd kalács is. Őrületesen finom!

Ferdinánd Bisztró! Egy múltidéző, fantasztikus hely az Alföld szívében,  Kunmadarason. Egy hely, ahol a múlt találkozik a jelennel, ahol a helyi és klasszikus ízek csipetnyi újszerű ötlettel kulináris élménnyé válnak.

Kálmán Éva és lánya Papp Éva nem csak megálmodták, de meg is valósították álmaik vendéglőjét, a Ferdinánd Bisztrót. A falu egykori sörözőjéből egy autentikus családi étterem született, ahová ma már az ország minden részéből ellátogatnak. Az idelátogatók szívesen beülnek akár egy kávéra és sütire, akár egy gyors ebédre, esetleg egy jó pacalra, pörköltre, legyen az egy vasárnapi ebéd vagy egy hétköznapi vacsora.

Mint ahogyan azt a az étterem háziasszonyai elmondták, hogy nagyon fontos számukra, hogy minél többen megismerjék a helyi hagyományos ételeket. Éppen ezért az étlapon  mindig szerepel kötöttgaluska leves, birkapörkölt, csülkös pacal és a kihagyhatatlan mazsolás Ferdinánd kalács, amiből ma már akár 70-80 darab is készül naponta. A ház büszkesége a kovászos panettone is, az olasz ünnepi kalács, aminek reményeik szerint a Nagykunságban is sikere lesz.

A hangulatos étteremben Semjén Nóra beszélgetett a házigazdákkal és többek között megnézhetjük, hogyan készül a híres-neves, isteni Ferdinánd kalács.

Kapcsolódó
Minden a homoktövisről szól a tápiószentmártoni házaspár birtokán
A házaspár gyermekei - Eszter, Barnabás és Nándor - a nevüket adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez.
Olvasói sztorik