Otthon készült vasárnapi ebéd

Minden a homoktövisről szól a tápiószentmártoni házaspár birtokán

facebook/esbana
facebook/esbana
A házaspár gyermekei - Eszter, Barnabás és Nándor - a nevüket adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez.

Kiss Attila és felesége Zsíros Tünde hat éve döntöttek úgy, hogy Tápiószentmárton határában egy hatalmas területen homoktövis termesztésbe kezdenek.

Gondolkodtak dióban, mandulában, bodzában, ám miután megismerték a homoktövis termesztésének és felhasználásának rejtelmeit is, úgy döntöttek, hogy belőlük homoktövis termesztő válik majd úgy, hogy feldolgozzák a gyümölcsöt. Így is történt: azóta már rengeteg díjazott termékkel rendelkeznek, ráadásul a hat hektárnyi területtel övék az ország egyik legnagyobb homoktövis-ültetvénye.

Homoktövis

A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő – javítja az általános egészségi állapotot. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális megfázások kezelésénél.

 

Zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában. Kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyre, védi a májat.

 

Speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, s így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását.

 

Erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását.

 

Gátolja a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól. (Forrás: Wikipédia)

Első termékük három éve homoktövis-gyümölcsvelő volt, majd alma-homoktövis gyümölcslé következett, és szép sorban jöttek a lekvárok is. Mindezeket megbízásukból alvállalkozók készítik.

Ellenőrzött körülmények között ökológiai gazdálkodást folytatnak, a leszüretelt homoktövis bio minősítéssel rendelkezik, mely az utolsó grammig az általuk fejlesztett termékekbe kerül.

A tesztelések első alanyai mindig a gyermekeik, Eszter, Barnabás és Nándor. Ők a nevüket is adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez.

Semjén Nóra a napokban ellátogatott a házaspár birtokára, ahol sok érdekességet megismert a vállalkozásról, a konyhában Tündével linzert készített homoktövissel – mely remek desszert lehet a vasárnapi ebédnél -, és beszélgetett a vállalkozó házaspár további terveiről is.

Mindezt a videóból részletesebben is megtudhatjuk.

Kapcsolódó
Tengernyi bajra gyógyír a homoktövis velője
Keleten a homoktövist gyógyszerként használják, míg nálunk immunerősítő, bőrregeneráló, egészségvédő, betegségmegelőző hatása miatt ismert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik