Otthon készült

Mutatós őszi díszeket készíthetünk gyerekekkel

pixabay
pixabay
Összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet az őszi dekorációk elkészítéséhez, hogy még emlékezetesebbé és meghittebbé tegyük ezt színpompás évszakot.

Az ősz varázsaltos évszak, amikor a természet ezernyi színnel, bőséggel és kellemes illatokkal vár mindenkit, aki az erdők ösvényit járja. Szívet és lelket melengető hétvégi program, amikor a család a gyerekekkel kézen fogva sétálni indul a langyos őszi időben, ahol a fák leveleinek színes kavalkádja és a termések sokasága várja a piciny kezeket. A kis kosarakban pedig minden lépéssel gyűlnek az erdő kincsei, amikből az őszi estéken, az otthon kellemes melegében különleges díszeket készíthettek a gyerekekkel közösen. Nyugalmat adó pillanatok ezek, és határt csak a képzeletünk adhat.

Az Álmaim otthona cikke segítségével az alábbiakban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet az őszi dekorációk elkészítéséhez, hogy még emlékezetesebbé és meghittebbé tegyük ezt színpompás, gyönyörű évszakot.

pixabay

Levélkoszorúk készítése

Az őszi levélkoszorúk elkészítése kiváló családi programként szolgál. Menjetek együtt sétálni a parkba vagy az erdőbe, és gyűjtsetek össze színes őszi leveleket. Majd otthon készítsetek belőlük koszorúkat. Ehhez szükségetek lesz egy alapra (pl. fadarabra vagy drótra) és ragasztópisztolyra. A gyerekek élvezni fogják a levelek kiválogatását és a koszorúk díszítését.

Őszi gyertyatartók egyszerűen

Az őszi hangulatot egyszerűen behozhatjuk otthonunkba gyertyatartók segítségével. Vásároljatok egyszerű üveggyertyatartókat, majd díszítsétek fel őket. Ehhez használhattok természetes anyagokat, például faleveleket, diót vagy mogyorót. Ragasztóval vagy szalaggal rögzítsétek a díszeket a gyertyatartókra, majd helyezzétek el őket az otthonotok különböző részein.

pixabay

Mini töklámpások a gyerekek segítségével

Az őszi dekoráció elengedhetetlen része a töklámpás. Azonban a kicsik számára a hagyományos nagy tök faragása néha túl bonyolult lehet. Ehelyett válasszatok mini töklámpásokat. Ezek a kisebb tökök könnyebben kezelhetők, és a gyerekek is könnyedén segíthetnek a faragásban. Ne felejtsétek el a biztonsági szempontokat, és mindig gondoskodjatok a megfelelő felügyeletről.

Őszi asztaldíszítés, melyben a kicsik is segíthetnek

Az őszi asztaldíszítés ideális módja annak, hogy az egész család részt vegyen az őszi dekoráció elkészítésében. Hozzatok be otthonotokba őszi színű asztalterítőt, és készítsetek díszeket az asztal közepére. Az őszi virágok, száraz terméseket és gyertyákat is bevonhatjátok a dekorációba. Ez a törekvés segíthet az egész családnak még jobban átélni az őszi ünnepi időszakot.

pixabay

Papírból készült őszi díszek

Ha a gyerekekkel szeretnétek alkotni, akkor a papírból készült dekorációk remek választás lehetnek. Készítsünk együtt őszi leveleket, virágokat vagy akár kis sündisznót papírból. Ehhez szükségetek lesz színes papírra, ollóra és ragasztóra. A gyerekek örömmel alkotnak majd, és a végeredményt büszkén mutathatják be az otthonukban.

pixabay

Termésfigurák a gyerekek örök kedvence

Talán nincsen olyan ember, aki még ne készített volna termésekből különféle figurákat. Ezek a pillantok minden gyermek életében meghatározó élmények, amik az őszhöz köthetők. Az erdei séták alkalmával összegyűjtött tölgymakkok, vadgesztenyék tökéletes alapanyagot nyújtanak. Ezekhez pedig nem kell más csak képzelőerő és pár kiegészítő, mint a fogpiszkáló és a filctoll. Persze, ha a képzeletetek úgy engedi, egészen egyedi díszeket is készíthettek a gyermekekkel.

pixabay

Séták az őszi természetben közösen a gyerekekkel

Igaz a felsorolás végére került, de mind közül a legfontosabb és a legnagyobb élményt adó pillanatok. Az őszi dekorációk elkészítése mellett ne feledkezzetek meg az őszi sétákról sem. Menjetek el együtt a parkba vagy az erdőbe, és nézzétek meg az őszi természet szépségeit. Gyűjtsetek be terméseket, leveleket és virágokat, amelyeket később felhasználhattok a dekorációkhoz. Az őszi séták emlékezetes élményeket jelenthetnek a családnak, és segítenek mélyebben megérteni ezt az időszakot. A barangolások alkalmával pedig a tudásotokat is átadhatjátok a gyerekeknek, hogy lépésről lépésre meg tudják ismerni a természet értékeit és lakóit.

Kapcsolódó
Tökéletes dekoráció a sütőtökből készített virágos kaspó
Lenyűgöző látvány lehet, kertben, teraszon vagy erkélyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik