A habkarika vagy a habcsók készítése családi kikapcsolódás, az ünnepre hangolódás, miközben a kreativitásunk is szabadon szárnyalhat, hiszen a díszítésére is számtalan lehetőség nyílik. A habkarika a karácsony egyik legkedveltebb édessége, amit nem csak a gyerekek imádnak. A könnyű, színes és édes rágcsálnivalót pedig tartósságának köszönhetően ehető karácsonyi dekorációként is alkalmazhatunk.
A Nosalty receptjével garantáltan finom és a gyermekek arcára széles mosolyt csaló édességet készíthetünk, de akár karácsonyfa díszként is tökéletesen megállja a helyét.
- 1 db tojásfehérje
- 7 dkg porcukor
- 3 csepp ecet
- 5 csepp ételfesték (ízlés szerint)
- Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá.
- A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.
- Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
- Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 80 fokos sütőben, kb. 2 órán keresztül szárítjuk.
- Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel, ha függeléknek használjuk vagy pl. pár csepp málnaszörppel, ha megesszük.