Virágzó vidékünk

Mézeskalács kultúrházat építettek Tiszaföldváron

Facebook / Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár
Facebook / Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár
Még napelemekkel is felszerelték a míves harapnivalót.

Pompás ehető házikó készült a Kunságban – írta a Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház.

Kertiné Benke Klára 2023. november 13-án látogatta meg a tiszaföldvári Városi Művelődési Ház dolgozóit. A kreatív hölgy a közelgő téli ünnepek hírnökeként mézeskalács házikót készített az intézményről formázva azt.

Facebook / Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár

Az idén külsejében is megújult kultúrház épületét álmodta ízletes süteménybe az alkotó. Annyira élethűre sikeredett a mű, hogy a ház tetejére még a vadonatúj napelemek is felkerültek, a miniatűr mézeskalács intézmény előtt pedig a város fenyőfája áll.

Kertiné Benke Klára szeretné a város jelentősebb épületeit mézeskalácsként elkészíteni, ennek a sorozatnak az egyik remeke a Művelődési „Mézeskalács” Ház.

Facebook / Városi Művelődési Ház Tiszaföldvár

Az ínycsiklandozó alkotást az intézmény aulájában decemberben kiállítják. A tárlaton a hölgy előző évi munkája is megtekinthető lesz, az a darab egy régi óvárosi épületet mintáz – szintén a finom alapanyagból.

A művelődési ház dolgozói idén is meghirdetik a „Mézeskalács Házikó-készítő Versenyt” a tiszaföldvári Karácsonyi Falu első napjára. Az ízletes alkotások elkészítésének határideje 2023. december 20-án, 16 óra, amikor a pályaműveket bemutatják a zsűrinek.

A zsűri sorait erősíti Erdős Hanna többszörös Olimpiai- és Világbajnok mestercukrász is.

Kapcsolódó
Mától látogatható az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása
Vidámparkot is felépítettek mézeskalácsokból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik