Otthon készült

Elkészült az ország első monumentális lábzongorája

A vállalkozó kedvűek december 23-án a XI. kerületben található Allee bevásárlóközpontban ki is próbálhatják.

Lubics László balatonboglári alpolgármester még hitoktató volt, amikor eldöntötte, hogy megépíti hazánk első lábzongoráját. Úgy vélte, a különleges hangszer felkelti majd a gyermekek érdeklődését és összekovácsolja a keresztény közösségeket, írta a hirado.hu.

A 7,5 méter hosszú, 6 oktávból álló, egyedi kivitelezésű, monumentális hangszer prototípusa elkészült és turnéra indult. A premier első állomása advent első vasárnapján Balatonboglár volt, de december 23-án főváros XI. kerületében található Allee bevásárlóközpont is bemutatják, amikor a hangszert ki is lehet próbálni.

Az alpolgármester és kántor alkotásának megépítéséhez szükség volt egy elektromérnök segítségére. Lubics Lászlónak vásárolnia kellett egy CNC marógépet is, majd szakoktatótól tanulta meg működtetni a masinát.

facebook/Piadanza Hungary

Az alkotók nem dőltek hátra a siker láttán: máris azon gondolkodnak, milyen módszerrel készítsék el a következő lábzongorát.

A pörgősebb dallamok eljátszásához ugrálni kell a billentyűkön, és ez fizikailag is igénybe veszi az előadókat

– mondta az alpolgármester.

Január 1-jén egy nagyszabású Guinness-rekord-kísérletre kerül sor a balatonboglári római katolikus templomban, ahol a Glória szálljon a mennybe fel, / Jöjjön a földre a béke! kezdetű éneket hallhatjuk egy teljes órán keresztül a jelenlévők előadásában a Piadanza lábzongora és orgona kíséretében.

Lubics László hangsúlyozta, hogy a béke világnapján a Guinness-rekord-kísérlettel a béke iránti vágy hangját szeretnék felerősíteni.

Kapcsolódó
Egy bámulatos hangszer, ami a tenger hullámaiból alkotja a dallamot
Az építész 2005-ben úgy döntött, hogy kis zenét visz a hangulatos városba és megépítette monumentális tervét. A különös hangszert az Adriai-tenger
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik