Egyszerűen elkészíthető almakompót, a régi idők kedvelt íze

A régi időkben elképzelhetetlen lett volna nélküle a vasárnapi ebéd, amikor a rántott hús kapott helyett az asztalon.

Ki ne emlékezne rá, amikor a vasárnapi ebéd egyik fontos hozzátartozója volt a kellemes ízű, frissen készített almakompót. Általában a roppanós bundába bújt rántott hús és a krumplipüré kísérőjeként szerepelt az asztalon. De gyakran készítették desszertként is, ha egy kis édes ízre vágytak. Napjainkra háttérbe szorult az almakopót, pedig nem csak könnyű és finom csemege, hanem mindezek mellett egészséges is.

A Nosalty könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető receptjével garantáltan finom és percek alatt kész almakompóttal lephetjük meg a családunkat.

Hozzávalók

Elkészítés

Kapcsolódó
Így őrizhetjük meg télen a gyümölcsökben rejlő vitaminokat
Az ősz szerencsére rengeteg ízletes, vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal teli gyümölcsökkel kényeztet minket, melyekből ínycsiklandozó befőtt, lekvár készíthető vagy akár aszalva is eltehetjük a teli hónapokra.