Otthon készült

Idén is lesz saját bora Hévíznek

wikimedia commons
wikimedia commons
Nevezni és a mintákat leadni február 5-ig lehet, a bírálatot négy nappal később tartják majd.

Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület (HTE) elnöke a Zaolnak elmondta, várják azon pincészetek jelentkezését, amelyek megfelelnek a pályázati feltételeknek, vagyis: valamely neves, országos vagy települési versenyen már megmérették fehér száraz boraikat, s ott díjat, elismerést kaptak.

Termelőnként maximum háromféle borral lehet nevezni, s fajtánként négy darab 0,75 literes palackot kell elküldeni, vagy személyesen leadni a hévízi Tourinform-irodában, a cégszerűen aláírt nevezési lappal együtt. Fontos, hogy a benevezett tételekből a rendelkezésre álló készlet minimum ezer palack legyen. Aki a Hévíz város bora címet elnyeri, biztosítania kell ezt a mennyiséget, s vállalnia, hogy részt vesz a városi rendezvényeken, évente legalább két alkalommal

– ismertette a szabályokat a lapnak Miklós Beatrix.

A bírálatot – országosan elismert szakemberek közreműködésével – február 9-én tartják, Hévíz város idei borát tradicionális borvacsorán mutatják be az eredményhirdetést követően. Ezután a város több pontján is kínálják majd a győztes tételt.

2023-ban a Bujdosó Pincészet, 2022-es évjáratú Csomó nevű Sauvignon Blanc bora.

Kapcsolódó
Szekszárdi és villányi sikerek a Nébih borversenyén
A Nébih a Szupermenta terméktesztjén ezúttal kékfrankos száraz vörösborokat vizsgált és még egy borversenyt is rendezett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik