Otthon készült

Olimpiai bronzot nyert a kaposvári cukrász

Koczka Judit
Koczka Judit
A hazánkban rendezett esküvői torta kategóriában ezüstérmet kapott, Birminghamben a legnagyobb európai versenyen pedig aranyérmet szerzett.

Menyasszonyi ruhákat árult Koczka Judit egy esküvői kiállításon, ahová muffinokat is sütött, amolyan vendégcsalogatónak és bár ruhákat nem adott el, a vendégváró sütemények elfogytak és még megrendeléseket is vettek fel több száz sütemény elkészítésére. Ennek már tizenegy éve, azóta pedig már a cukrászszakmát is megszerezte.

A koronavírus járvány előtt döntött úgy, hogy új szenvedélyének él és képzi magát, hogy a világversenyeken is megállja a helyét.

A cukrász szakmát azért szereztem meg, hogy nagyobb versenyeken indulhassak, először egy világbajnoki előselejtezőn voltam a fővárosban, persze nem értem el semmilyen eredményt, de nagyon jó volt tanulásra, ott tudtam meg mennyire fontosak a szakmai alapok, a technikák elsajátítása

– mondta el Koczka Judit a Sonline portálnak.

Essenben artisztika kategóriában nemzetközi versenyen bronzérmet szerzett. A hazánkban rendezett esküvői torta kategóriában ezüstérmet kapott munkájáért, Birminghamben a legnagyobb európai versenyen pedig arany érmet szerzett.

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

A közelmúltban a Kulináris Olimpiáról bronzéremmel tért haza, különleges jövőbe mutató alkotása elnyerte a zsűri tetszését.

A bakancslistámon az olimpia is szerepelt és több hónapos felkészülést követően sikerült bronzérmet szereznem artisztika kategóriában

– mesélte büszkén a kaposvári cukrász. Megjegyezte: a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség rengeteget segített neki, sok szakmai segítséget kapott és az egyedülálló magyar standon finomságokkal, pihenési lehetőséggel várták a magyar versenyzőket. Itt találkozott a magyar főkonzullal, aki gratulált neki a szép eredményhez.

Koczka Judit

Az artisztikában olyan alkotások szerepelnek, amelyek egy tortán elhelyezhetőek, ehető díszek, de nem feltétlenül bontják szét a való életben sem

– tette hozzá a kaposvári cukrász, aki egy jövőbe mutató AI humanoidot alkotott meg kezében egy robot madárral.

Minden nap hallgatok rádiót, miközben jár a kezem és a mesterséges intelligencia elkerülhetetlen téma volt, egy olyan női arcú lényt készítettem az olimpiára, amelynek mancsszerű ujjai tartanak egy robot madarat, a fején a növényvilág jelenik meg, mutatva, hogy mindenhol ott van már a modern technika

– mesélte Koczka Judit, aki két év múlva a luxemburgi világbajnokságon, majd négy év múlva újra az olimpián szeretne indulni.

Kapcsolódó
Olyan sikere van a tortáinak, hogy cukrászműhelyt nyit a háromgyermekes szentendrei anyuka
A nagy kedvence az volt, amikor egy versenyvitorlást kértek a torta tetejére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik