Otthon készült

Újrahasznosításból csillagos ötös a magyarpolányi buszsofőr

Zsigmond Pál
Zsigmond Pál
Pali gazda kreativitásban utolérhetetlen.

Ökotudatos ötlettel rukkolt elő egy dunántúli buszvezető, Zsigmond Pál az alkotásáról készült fotókat egy Facebook-csoportban posztolta.

A Sokszínű vidék sokszor írt már remek barkácsötletekről, sőt, korábban egy ajkai édesapa alkotása is szerepelt az oldalon. Úgy tűnik, a Bakonyban sok ügyes kezű családapa él, hiszen Zsigmond Pál is mindössze néhány kilométerre lakik Ajkától.

A buszvezetőként dolgozó férfi egy zsákfaluban él. A kertbarát Magyarpolányban jókora portával birkózik, a telek mintegy 6500 négyzetméteren nyújtózkodik.

Zsigmond Pál

A buszvezető és felesége egy 1905-ben épült parasztházat csinosít, három éve dolgoznak azon, hogy önellátóvá váljon a kis családi gazdaságuk. Először csak a kert kisebb részét művelték, de az évek alatt fokozatosan kibővítették a művelésbe vont területet. A szorgalmas férfinek nap mint nap számtalan lehetősége adódik arra, hogy kiélje mesterember hajlamait.

Zsigmond Pál

Feleségem nem engedi a vegyszerek használatát a kertben, így a mulcsolás és a növénytársítás jöhet csak szóba. Mindent bedarál, illetve kitalálja, mi legyen belőle. Az én feladatom, hogy kivitelezzem a dolgokat. Például szőlő venyigéből komposztàlót építettem, széldeszkából pedig kecskeólat és szénatárolót. Tegnap kèszültem el a palántázóval és egy fűszerneveldével

– mesélte a gazda a Sokszínű vidéknek.

Pál egyedi alkotásai praktikusak, és amellett, hogy szépek az újrahasznosítás jegyében születnek.

A lelkes ezermester a takaros palántanevelőt bontott anyagokból készítette. Régi kétszárnyú ablak, bontott tetőléc és egy kötegnyi lambéria kapott új erőre munkája nyomán. Az elkészült alkalmatosságban Zsigmond Pál palántákat fog nevelni. Azt tervezi, hogy miután kiültette a növényeket, káposzták kerülhetnek a helyükre.

Kapcsolódó
Csodát műveltek a szüretelőkáddal Zalában
Kanapé készült a matuzsálemi korú darabból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik