Kertünk-Portánk

Csodát műveltek a szüretelőkáddal Zalában

Kanapé készült a matuzsálemi korú darabból.

Hosszú éveken át Szegeden élt, majd egy rövid ausztriai kiruccanást követően Zalaegerszegen telepedett le Volford Gábor és családja, de bárhol is laktak, az autószerelő szakmával rendelkező, jelenleg buszsofőrként dolgozó férfit mindig vonzotta a ház körüli barkácsolás.

Kapcsolódó
Dézsából csinált kerti tavat a 15 éves kamasz
Máté megálmodta, és meg is valósította az álmát.

A család hét éve él Zalában, takaros portájuk csinosítása azóta is folyamatos. Ezek sorában álmodta meg Gábor mélygarázsuk tetejére a szüretelőkádból készített kétszemélyes kanapét.

Szerencsés véletlennek köszönhetően került hozzánk a vélhetően matuzsálemi korú, cseresznyefából készült szüretelőkád. Először arra gondoltam, hogy megtöltjük vízzel, és amikor megduzzad a fa, és nem ereszt, a nyári, kánikulai napokon jó lesz benne csobbanni. Végül úgy döntöttünk feleségemmel, csinálunk belőle inkább egy kényelmes kanapét a lapostetőre, a pergola alá, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre

– mesélt az ötletről Gábor.

Ilyen volt

A férfi körülnézett az interneten, de csupán egy ilyen alkotást talált, azt is egy francia portálon, ahol csillagászati összegért kínálták eladásra a kerti kiülőnek átalakított kádat. Más választás nem lévén, ő maga kezdte el a tervezést és a munkát.

Így készült

Megrajzoltam a kádon az ívet, majd apró részekben fűrészeltem ki, nehogy baja essen a fának. Ezt követően lekezeltük falazúrral, majd lakkal, végül a külsejét lenolajjal kentük be. Az ülőrészt OSB-lapból vágtam méretre, alá pedig hungarocell lapokat tettünk, hogy masszív legyen

– foglalta össze a munkamenetet az ezermester.

Ilyen lett

Gábornak nem ez volt az első „újrahasznosítása”. Mint mesélte, feleségével együtt hobbijuk, hogy értéktelennek, már-már kidobásra szánt anyagokból és tárgyakból alkotnak valamilyen praktikus dolgot a portára.

Korábban így készülhetett raklapokból kerti kiülő, hordóból virágtartó és asztal, miként a kerti magaságyások oldalait és a már említett pergolát is ketten álmodtuk és valósítottuk meg

– említette Volford Gábor.

A kert egyébként is fontos részét képezi a család életének. A „zöldövezet”, a virágok és a kis konyhakert rendezettsége a feleség munkáját dicsérik. Ahogy a férj mondta, közel sincs vége a kreatív alkotások készítésének, mert egy kertes házban mindig akad szépíteni, csinosítani és újítani való.

Képgalériánkban megnézhetők a házaspár további kreatív büszkeségei

Kapcsolódó
Így lehet páratlanul szép rusztikus kertünk
Ha szereted a rusztikát, akkor ezek a dekorációk segítenek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik