Otthon készült

Dunaszegen választják meg az ország legjobb lekváros kenyerét

pixabay
pixabay
A Szigetközi Szatyor szervezésében rendezik meg most először a Lekváros Kenyér Fesztivált, ahová várják a házi sütésű kenyereket és a saját készítésű lekvárokat.

A Szigetközi Szatyor közössége idén ünnepli 10 éves születésnapját, és ahogy arról korábban már az ötletgazda, az alapító, Balogh Zoltán mesélt nekünk, legfőbb küldetésük, hogy az embereket az egészséges, tudatos táplálkozás felé tereljék.

Reméljük, hogy egyre többeknek lesz fontos a fenntartható életmód, a helyi termelők felkutatása, a valódi, egészséges élelmiszerek fogyasztása, az ökotudatos élet

– nyilatkozta korábban Zoltán, aki most kérdésünkre elmondta, hogy a tematikus vásárok szervezésével igyekeznek minél több embert elérni és megfertőzni ezzel a küldetéssel. A dunaszegi vásározós, játékos fesztiválnak is többek között ez a célja.

A rendezvény apropóján szeretnénk népszerűsíteni a házi készítésű kenyeret, a házias termékeket és minél több embert rávenni, hogy érdemes időt és energiát szánni a kenyérsütésre és a lekvárkészítésre. Ha beszélünk róla, ízlelgetjük a témát és a termékeket, már tettünk is egy lépést, hogy egyszer kedvet kapjunk magunk is belevágni a sütésbe, főzésbe

– emelte ki Zoltán, aki hozzátette, hogy természetesen, akinek van jó minőségű lekvárja, de még nem tud kenyeret sütni, őt is szívesen látják, ha vásárol jó minőségű kenyeret. A vásárban egyébként találhatnak öko kenyeres zsákot és lisztet is az érdeklődők. Jelentkezni még szombat estig is lehet, de rugalmasak a szervezők és aki a vásár napján kap bátorságot, hogy bemutassa lekvárjait, ne késlekedjen!

Nagyon szeretnénk ha az ország első Lekváros Kenyér Fesztiváljával hagyományt teremtenénk. A verseny győzteseit a Szigetközi Szatyor termelői és kézműves partnerei által felajánlott termékekkel díjazzuk, de a legfőbb cél, hogy együtt összefogva népszerűsítse a látogató, készítő, fogyasztó a nagyüzemitől sokkal egészségesebb, saját készítésű élelmiszereket, az álltalunk szervezett remek hangulatú, egyébként több mint 50 kiállítót és számos gyermekprogramot felsorakoztató Szigetközi Szatyor Vásáron

– emelte ki Zoltán.

A vásárt és fesztivált Dunaszegen, a főút mentén, a Millenniumi Parkban rendezik meg április 14-én 8:00-13:00-ig. A hagyományos kézműves termékek és árusok mellett, lesz még könyvbemutató és hagyományőrző bemutató is.

Kapcsolódó
Termelői piacok sokasága várja a vásárlókat a Balatonnál
Érdemes beleszippantani ezen helyek hangulatába, és vásárolni az ős- és kistermelők által kínált finomságokból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik