Indul a balatoni cukrászdák idei megmérettetése – írta a Hírbalaton.
A Balaton fagylalt-nagyhatalom, az egy főre jutó minőségi cukrászdák száma itt a legmagasabb az ország turisztikai régiói közül. A helyi cukrászdák hírnevének öregbítése érdekében hozták létre a Balaton Fagyija versenyt. A megmérettetésre május 5-ig jelentkezhetnek a régió cukrászai. Nemcsak a part mentén nyitva tartó fagylaltozók tulajdonosainak jelentkezését várják, hanem azokét, is, akik a víztől messzebb található településeken működtetik vállalkozásukat.
Az idei zsűriben ott lesz a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere is. Ő a Siófokon, május 10-én megtartandó eseményre egy különlegességgel is készül azoknak, akik nem szeretnének elindulni a versenyen, de szakmabeliként kíváncsiak a világ fagylalt trendjeire. Az ingyenes, regisztrációhoz kötött bemutatón a vendégek megtudhatják, hogyan és mivel lehet dobogós helyet szerezni egy fagylalt-világversenyen.
Akik már biztos, hogy ott lesznek a versenyen:
- Pálfi Attila – Balatonmáriafürdő, Florida Fagyizó
- Pálfi Attila – Balatonmáriafürdő, Vitorlás Fagyizó
- Vadócz Jenő – Balatongyörök, Promenád Kávéház
- Wilheim Dávid – Balatonmáriafürdő, Pingvin Fagyizó és Cukrászda
- Papp Balázs – Marcali, Mester Cukrászda
- Konczné Koncz Andrea – Balatonakarattya, Sissi Kézműves Fagylaltozó
- Bodócs-Varga Mónika – Balatongyörök, Cappuccino Fagylaltozó
- Böröczky-Asztalos Ágnes – Balatonszemes, Margaréta Fagyizó
- Márton Sándor – Balatonfüred, Bagaméri Fagylaltozó
- Varga Tamás – Balatonalmádi, Amaretto Fagyizó
- Dobos József – Tihany, Erzsike Fagylaltozó
Az évek során a megmérettetés hozzájárult ahhoz, hogy a fagylaltok minősége egyre jobb lett. A nyertes fagyizóknak köszönhetően, az elmúlt tíz évben, számos új íz került a fagyis pultokba, aminek a vendégek örülnek a legjobban.