Így készül az illatos és zamatos akácvirág szörp, a tavasz aromája

Elsősorban szárítva, teaként fogyasztjuk, de szörpnek is tökéletes és értékes alapanyag.

Az ország egyre több erdősségében virágzásnak indult a fehér akác, aminek édes illata a tavasz fontos hozzátartozója. Gyógyhatása és kellemes íze miatt gyűjtjük a fehér akác virágzatát teának, de zamatos szörp is készíthető belőle, ami a tavaszi hangulatot üvegekbe zárja, és az év bármelyik évszakában élvezhetjük édes aromáját és utánozhatatlan illatát.

Az akácvirágot jótékony hatása végett, főleg teaként fogyasztják, azonban ízletes szörp is készülhet belőle, írta honlapján a Zöldnek lenni jó.

Az akácvirág köztudottan jótékony hatású, elsősorban szárítva, teaként fogyasztják. Valószínűleg kevesekben merül fel, hogy ebből is készülhet szörp, pedig tökéletes alapanyag.

pixabay

A fehér akác virágának a gyűjtése

A fehér akác jótékony hatásai

A fehér akác forrázata kiváló köhögéscsillapító, enyhe vízhajtó és hashajtóként is alkalmazzák, emellett pedig kiváló nyálkaoldó, görcsoldó, nyugtató, tonizáló.

A fehér akác szörp hozzávalói

Elkészítés

Tartósítás

Tárolás

Kapcsolódó
Keszthelyi szörpök a világ legjobbjai között
A Spájznál nap mint nap azért dolgoznak, hogy a legjobb minőségű termékeket tegyék a fogyasztók asztalára.