Varázsszer lehet a konyhában a gyümölcsecet

Az ecet savas tulajdonságai segíthetnek megölni a baktériumokat.

A nyers zöldségek és gyümölcsök baktériumokat hordozhatnak, amelyek ételmérgezést okoznak. Soha nem tudhatjuk, milyen utat járt be az a paradicsom, amit a kosarunkba rakunk, írta az Éva magazin.

Biztonságos, ha gyümölcsecettel mossuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket

Az ecet savas tulajdonságai segíthetnek megölni a baktériumokat, ez az egyik oka annak, hogy szívesen használjuk otthonunkban ezt varázsszert. Ha az ecet biztonságosan fogyasztható, használható más területen, akár a gyümölcsök és a zöldségek fertőtlenítésére.

A friss termékek szappannal vagy fertőtlenítőszerekkel történő mosásával ellentétben – amelyek maradékot hagyhatnak maguk után, és fogyasztásuk gyomor-bélrendszeri zavarokat okozhat -, a gyümölcs, ecettel történő mosása teljesen biztonságos.

Így alkalmazhatjuk

Kapcsolódó
Nyugodtan fogyasztható hámozás nélkül is a sárgarépa
Sokunk számára magától értetődő, hogy felhasználás előtt meghámozzuk ezt a zöldséget is. De valóban fontos lépés a sárgarépa héjától való megszabadítása?