Otthon készült

Ezt tegyük a nyers csirkehússal

pixabay
pixabay
Ti megmossátok felhasználás előtt a nyers húst?

Sok ember számára még mindig sokkoló, hogy vannak, akik nem mossák meg a nyers csirkét felhasználás előtt, azok viszont, akik rendszeresen olvasnak gasztrohíreket, biztosan belefutottak már a témába. Most ismét összevesztek a neten a kommentelők a csirkemosáson, írta a Nosalty.

Parázs vitát robbantott ki egy nő egy netes kommentszekcióban, amikor is feltette a cseppet sem ártatlan, időről időre nagy port kavaró kérdést: meg kell-e mosni a nyers csirkét felhasználás előtt vagy nem?

Itt nálunk, az Egyesült Királyságban köztudott, hogy a nyers hús megmosása felesleges, mert csak szétviszi a kórokozókat a mosogató felületén és környékén, a hőkezelés pedig mosás nélkül is elpusztítaná a bacikat

– írta a nő a Facebook egyik főzős csoportjában, bejegyzése után pedig beindult a véleménycunami.

Sokan hasonlóképpen vélekedtek a kommentelők közül, mondván, sose mossák meg elkészítés előtt a nyers húst, mégis egészségesek. Többen úgy vélekedtek, hogy szokás ide vagy oda, ők bizony megmossák a húst felhasználás előtt. Néhány brit szakács pedig bevallotta, hogy ő bizony alaposan leöblíti a húst.

Amiben többen megegyeztek, az az, hogy alaposan kezet kell mosni, miután megfogtuk a csirkét, és mindent fertőtleníteni kell, amihez a nyers hús esetleg hozzáért.

pixabay

De mi is a hivatalos álláspont?

Akár hisszük, akár nem, a legtöbb szakértő szerint valóban felesleges a nyers csirke megmosása, mert ez a teljesen szükségtelen és helytelen gyakorlat nagyban felelős a kórokozók elterjedéséért otthonunkban. Külön vágódeszkát használjunk a húsok felaprításakor, amelyet minden esetben jó alaposan mossunk meg – a kezünkkel egyetemben.

Kapcsolódó
Mélyen a zsebbe kell nyúlni idén a húsvéti sonkáért
Az üzletekben már megjelentek a csokinyuszik, csokitojások és más termékek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik