Életmód

23 éves fiú nyitott húsboltot Gádoroson

facebook/kocsis kolbászműhely
facebook/kocsis kolbászműhely
A Kocsis Kolbászműhely gyorsan népszerűvé vált a környéken.

Kocsis Márk hentes, az üzlet tulajdonosa csupán 23 éves, mégis sok tapasztalattal, és annál is több lelkesedéssel vágott bele hentesüzletébe. A fiatalember számos szakmai díjjal rendelkezik, és közeli célként tűzte ki maga elé a mestervizsga megszerzését is. Az ambiciózus szakember termékeivel a hagyományos ízvilág nagyszerűségét hirdeti, áruiban megtalálhatók a családi tradíciók, amelyeket szeretne minél több emberhez eljuttatni, írta az Oroscafé.

Gyerekkorom óta hentes szerettem volna lenni, már háromévesen ott voltam a családi disznóvágásokon, sőt az ovis farsangon is böllérnek öltöztem

– mesélte a portálnak Kocsis Márk.

A fiatalember a szegedi Fodor József Szakképző Iskola és Gimnáziumban szerzett szakmai bizonyítványt. Külföldi gyakorlaton is részt vehetett, hat hetet tanult a franciaországi Brestben.

16 évesen már a nagyszénási vágóhídon dolgozott, mellette esti iskolában készült az érettségire. Márk utolsó éves szakiskolásként megnyerte a “Szakma kiváló tanulója” országos versenyt.

Ezután az orosházi vágóhídra került, majd egy pusztaföldvári húsipari cégnél bővítette tudását.

2020-ban kezdte el saját műhelye kialakítását. Jelenleg részmunkaidőben hétfőtől szerdáig egy vágóhídon dolgozik, csütörtöktől vasárnapig pedig saját vállalkozását építi.

Eleinte csak füstölt árut gyártottam, de ahogy megismertek, megindult a kereslet a friss termékeim, a hurka, sütőkolbász, kenőmájas, disznósajt, tepertő, fehér- és húsos szalonna iránt is. Az utóbbi kettőből sosem tudunk eleget csinálni, az mindig pillanatok alatt elfogy. A vásárlók válogathatnak a friss tőkehúsok, bőrös húsok között is

– sorolta a Kocsis Márk.

A fiatal hentest egyre inkább megismeri és megszereti a környék. Büszke arra, hogy a gádorosi vevők mellett többen járnak hozzá Nagymágocsról, Nagyszénásról, Fábiánsebestyénről és Orosházáról is.

A mennyiség nem mehet a minőség rovására, szeretném, ha minden vásárlás után elégedettek lennének a vevőim. Úgy érzem, sikerült megalkotnom azt az ízvilágot, amit a mi vidékünkön élők igazán szeretnek. Már most úgy érzem, teljesült a gyermekkori álmom, és nagyon bízom benne, hogy sokan megszeretik majd a termékeimet

– mondta a fiatalember.

Kapcsolódó
Magyar faluból indult világgá, ma parasztkolbászt készít Új-Zélandon
A manufaktúrában szabad tartású disznóhúsból, családi receptúra alapján készülnek a finomságok.
Olvasói sztorik