Nincsenek sokan a világon, akik húsból készítenek fagylaltot, a balatonmáriafürdői cukrász, Pálfi Attila mégis megpróbálta, írja a Like Balaton.
A cukrász egész konkrétan egy hekkfagyit álmodott meg, ami sült halból és más alkotóelemekből áll.
Poénból vállalkoztam arra, hogy a kedvenc versenyemre, a Balaton fagyijára elkészítem a hekkfagyit. 2023-ban ugyanis különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának
– mondta a lapnak.
Mint fogalmazott, szereti a kihívásokat, de nem volt egyszerű elkészíteni a hekkfagyit, hiszen egy sós, halas ételről beszélünk.
A hekkes fagyi krém alapjában gyümölcscukor is van, de a só és a mustár is szerepel az alkotóelemek között. A szomszédos Gyufa büfében készítik hozzá a sült hekket.
„Miután a halat megszabadítjuk a szálkáktól, elkészül egy tejszínes pástétom, amit a fagyival összekeverek és kifagyasztok” – mesélte a cukrász.
Én nem állítom, hogy a hekkfagyi bárkinek a kedvence lesz, de nem is ez volt a cél. Új dolgokat szeretnék behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek
– zárta gondolatait Pálfi Attila.