Otthon készült

3 trükk a fokhagyma villámgyors pucolásához

pixabay
pixabay
A fokhagyma héját nem egyszerű művelet leszedni, néhány okos trükkel pár másodperc alatt megszabadulhatsz a feleslegtől.

Imádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Íme három trükk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatók a gerezdeket, írta a Nosalty.

A fokhagyma héját nem egyszerű művelet leszedni, néhány okos trükkel, egy-egy egyszerű húzással azonban rekordidő alatt megszabadulhatsz a feleslegtől.

Guríts és roppants

  • Gurítsd végig az asztalon a fokhagymafejet úgy, hogy közben a tenyereddel enyhén megnyomod a gerezdeket. Így könnyebben szétjön majd a fej.
  • Ezután helyezz egy kést lapos oldalával az egyik fokhagymagerezdre, majd egy határozott mozdulattal üss rá a kés lapjára. Csak olyan erősen üss, hogy a héj leváljon a fokhagymáról, és könnyen eltávolítható legyen.
  • Ha viszont levágod a gerezd szélén található kis fekete részt, egészen biztos, hogy pillanatok alatt lehámozhatod a héjat.

Rázd meg

  • A szétszedett fokhagymafejet dobd bele a tálba, rakd az egyik tál tetejére a másik tál tetejét vagy a fedőt, és legalább 20 másodpercig rázd folyamatosan az edényeket.

Mikrózz

  • A gerezdeket rakjuk szigorúan 10 másodpercre a mikróba, majd vegyük ki.
  • Máris le lehet húzni a héjakat anélkül, hogy kést vagy bármilyen segédeszközt kellene ragadnunk.
Kapcsolódó
Így marad friss télig a most leszedett paradicsom
A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik