Imádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Íme három trükk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatók a gerezdeket, írta a Nosalty.
A fokhagyma héját nem egyszerű művelet leszedni, néhány okos trükkel, egy-egy egyszerű húzással azonban rekordidő alatt megszabadulhatsz a feleslegtől.
- Gurítsd végig az asztalon a fokhagymafejet úgy, hogy közben a tenyereddel enyhén megnyomod a gerezdeket. Így könnyebben szétjön majd a fej.
- Ezután helyezz egy kést lapos oldalával az egyik fokhagymagerezdre, majd egy határozott mozdulattal üss rá a kés lapjára. Csak olyan erősen üss, hogy a héj leváljon a fokhagymáról, és könnyen eltávolítható legyen.
- Ha viszont levágod a gerezd szélén található kis fekete részt, egészen biztos, hogy pillanatok alatt lehámozhatod a héjat.
- A szétszedett fokhagymafejet dobd bele a tálba, rakd az egyik tál tetejére a másik tál tetejét vagy a fedőt, és legalább 20 másodpercig rázd folyamatosan az edényeket.
- A gerezdeket rakjuk szigorúan 10 másodpercre a mikróba, majd vegyük ki.
- Máris le lehet húzni a héjakat anélkül, hogy kést vagy bármilyen segédeszközt kellene ragadnunk.