Otthon készült

Villányi borászat nyerte el az Év Pincészete díjat

Facebook/Gere Attila Pincészete
Facebook/Gere Attila Pincészete
A borkészítésen túl a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát is értékelték.

A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat – közölte a pincészet.

A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet – írták.

A díjazott a közlemény szerint szimbolikus jelentőségűnek tartja a díj elnyerését, amelyet az elhivatottságuk visszaigazolásának tekint. Kiemelték továbbá, hogy 2024-ben minden jelentős szakmai elismerést villányi borászok kapták, hiszen Günzer Tamás az Év Bortermelője lett, Bock József pedig Életmű Díjat kapott.

A Gere Attila Családi Pincészet 75 hektáron gazdálkodik. Hektáronként 7200 tőkét művelnek a vörösbortermelésre kiválóan alkalmas területen, amelyen 2010 óta organikus gazdálkodást folytatnak, a pincészetben az erjesztéshez kizárólag saját élesztőtörzseket használnak.

Kapcsolódó
Magával ragadó látvány a Villányi borvidék ékszerdoboza
Villánykövesd pincesora az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik