Így készítsünk otthon mennyeien finom Nutellát

Nemcsak finom, de egészséges is.

Ha édesszájúak vagyunk, jó eséllyel szeretjük a Nutellát is, ami azonban sajnos – cukortartalma és a mesterséges adalékanyagai miatt – nem tesz jót szervezetünknek. Nem kell azonban lemondanunk a mogyorós csokoládékrémről, hiszen könnyedén készíthetünk mi is otthon egy sokkal egészségesebb verziót, írta a DRIVE.

Hozzávalók a házi Nutellához

Így készítsük el:

A Nutella története

A második világháború idején, amikor Olaszországban is hiánycikk lett a kakaó és elszegényedtek az emberek, Alba városában Pietro Ferrero pék azon törte a fejét, hogyan tudna gazdaságosan csokoládékrémet készíteni. 1944-ben kitalálta, hogy a drága kakaót részben kiváltja a Piemontban nagy mennyiségben rendelkezésre álló mogyoróval, és spórolós ötletéből megszületett a Nutella őse.
1946-ban Ferrero a feleségével családi vállalkozást alapított, és az átalakított pékségben megkezdte az általa kreált újdonság gyártását.

A céget évekkel később Ferrero fia, Michele Ferrero vette át, ő alkotta meg a Nutella márkanevet, melyet hivatalosan 1964-ben kezdtek el gyártani.

Kapcsolódó