Otthon készült

1120 méteres palacsintakígyót sütöttek ki Nyúlon

Buzásné Kata
Buzásné Kata
11 és fél órán át folyamatosan sütötték.

Májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját a nyúliak, akkor 740 méter hosszú palacsintakígyót sütöttek, de júniusban Komáromban már 1010 méterre nyúlt a palacsinta. A nyúliak azonban nem hagyták magukat és szombaton, a Csili, csoki és csosza fesztiválon 11 és fél órányi folyamatos palacsinta sütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel – írta meg a Kisalföld.

A kígyó este 8-ra készült el és összesen 6720 palacsinta kellett hozzá.

Komárom egy jóval nagyobb város, míg mi egy pici falu vagyunk, így ember toborzásban jobb helyzetben vannak. Épp ezért úgy éreztük, hogy nem akarjuk átadni ezt a rekordot. Ráadásul egy remek közösségformáló esemény is egyben, ami megmutatja, hogy bármilyen változások is jöjjenek az itt élő emberek ugyanúgy támogatják és segítik egymást

– mondta el a lapnak Buzásné Kata szervező.

Három „cs”-vel vártak minden résztvevőt a Csili, csoki és csosza, azaz pálinka fesztiválon, ahol a palacsinta sütést egyéb gasztronómiai élmények is fűszerezték. Vidámságból sem volt hiány gumikacsa úszóverseny, hordóvonat és koncertek színesítették az eseményt.

Kapcsolódó
Guinness-rekordokat döntött a makói „palacsintás plébános”
Gyenes Csaba több mint 80 ezer palacsintát sütött már életében.
Olvasói sztorik