Májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját a nyúliak, akkor 740 méter hosszú palacsintakígyót sütöttek, de júniusban Komáromban már 1010 méterre nyúlt a palacsinta. A nyúliak azonban nem hagyták magukat és szombaton, a Csili, csoki és csosza fesztiválon 11 és fél órányi folyamatos palacsinta sütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel – írta meg a Kisalföld.
Komárom egy jóval nagyobb város, míg mi egy pici falu vagyunk, így ember toborzásban jobb helyzetben vannak. Épp ezért úgy éreztük, hogy nem akarjuk átadni ezt a rekordot. Ráadásul egy remek közösségformáló esemény is egyben, ami megmutatja, hogy bármilyen változások is jöjjenek az itt élő emberek ugyanúgy támogatják és segítik egymást
– mondta el a lapnak Buzásné Kata szervező.
Három „cs”-vel vártak minden résztvevőt a Csili, csoki és csosza, azaz pálinka fesztiválon, ahol a palacsinta sütést egyéb gasztronómiai élmények is fűszerezték. Vidámságból sem volt hiány gumikacsa úszóverseny, hordóvonat és koncertek színesítették az eseményt.