Otthon készült

740 méteres palacsintakígyóval új rekord született Nyúlon

Facebook/Kalapos Henrietta (Egyedi dekor Heni)
Facebook/Kalapos Henrietta (Egyedi dekor Heni)
410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg, de annyira belendültek, hogy még több mint 300 méterrel megdöntötték az iránycélt.

Az elmúlt hetekben hatalmas szervezésbe fogtak a nyúliak: azt a célt tűzték ki, hogy megdöntik a leghosszabb palacsintakígyó rekordját. Egybefüggő, egymást fedő tekercs volt a cél: eredetileg 410 méter hosszan, de a komáromi rekordkísérlet hírére 450-re módosult, aztán május 4-én 740 métert tekertek – írta meg a Győri Hírek.

Facebook/Kalapos Henrietta (Egyedi dekor Heni)

Az eddigi magyar rekordot 400 méter hosszú, összefűzött palacsintával Nádújfalun állították fel, aminek a megdöntésére Komáromból jelentkeztek be, ahol 450 méteres palacsintakígyót terveznek majd tekerni június 7-én komáromi Jókai palacsintából.

Ez azonban már kevés lesz a rekordhoz. Szombaton, a nyúli Palacsinta Fesztiválon ugyanis már délután három óra környékén meg is állhattak a tekeréssel: a lendület és a palacsinta ugyan még tartott volna, de az asztal kevésnek bizonyult, így született meg a 740 méteres kígyó – árulta el az egyik szervező, Buzásné Kata a Győri Hírek kérdésére.

Facebook/Kalapos Henrietta (Egyedi dekor Heni)

“Bedők Gábor a Gabusz Kft. vezetője, családjával és munkatársaival 1270 db palacsintát sütött. Igen, 1270 db-ot. Nincs is ekkora szám. A Csintalan csapat 500 db felett hoztak. De Judit asszony konyhája is 419 db-ot sütött. Több csapat is volt, akiket szintén nem tudok felsorolni, mert “csak letesszük”, de rengeteg palacsintát hoztak

– írta közösségi oldalán a főszervező a rekordkísérlet után.

Kapcsolódó
Guinness-rekordokat döntött a makói „palacsintás plébános”
Gyenes Csaba több mint 80 ezer palacsintát sütött már életében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik