Ízig-vérig profik: a lacházai csokimennyország titkai

Itt kezdődik az édes élet.

A kiskunlacházi Demeter család az 1990-es években cukrászdával kezdte tevékenységét, majd egy szerencsés szakmai rendezvénynek köszönhetően nagy változás állt be tevékenységükben.

1998-ban egy cukrászati kiállításon testközelből látták, hogyan készít egy német szakember kézműves bonbonokat. Mindez olyan mély nyomot hagyott bennünk, hogy elhatározták: ilyet ők is fognak készíteni.

2000 decemberében bezárták a cukrászdát, és a helyén alakították ki édesipari üzemüket. A kezdetekben kimondottan középkategóriás csokoládék gyártásával foglalkoztak, ma azonban büszkén mondhatják, hogy a kézzel készült prémium kategóriás csokoládétermékek jelentik fő profiljukat.

A kiskunkaczázi manufaktúrában minden családtagnak jut szerep és feladat.  Nemzetközi díjak sora igazolja, hogy nem csak szeretik, hanem profin is készítik a csokoládékat, bonbonokat és szaloncukrokat. Számos elismerésük közül a szívükhöz legközelebb álló a 2020-as év szaloncukra díj, melyet sós karamellás szaloncukrukkal érdemeltek ki.

Semjén Nóri minden tekintetben édes riportjában bekukkanthatunk a szaloncukor-készítés rejtelmeibe, a Demeter család mindennapjaiba. A beszélgetésből az is kiderül, hogyan készíthetünk otthon könnyen szaloncukrot.

Kapcsolódó
Különleges ízvilágú 2024-ben az év szaloncukra
Több kategóriában választták meg a legjobbakat, a gyermekek kedvenc szaloncukrait is díjazták.