Otthon készült

Ilyen pezsgőket szeretnek a legjobban a magyarok

pixabay
pixabay
A gyártók követik az új igényeket.

Az év végén, különösen december utolsó két hetében kelendő a minőségi, magasabb hozzáadott értékű pezsgő, tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Összefoglalójuk alapján belföldön évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül, ennek csaknem a harmada kerül külföldi vevőkhöz.

A legnagyobb exportpiac Észtország, Kanada, Lettország, Románia és Svédország, míg Magyarországra főképp magas hozzáadott értékű olasz és német import érkezik

– írták.

A NAK a vevői igények alapján úgy látja, hogy egyre többen keresik a könnyedebb, gyümölcsösebb ízeket. Ennek megfelelően nő a rozé pezsgők kereslete, és sokan vesznek ma már alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes pezsgőket is.

A gyártók követik az új igényeket, így a vásárlók ezekből is egyre szélesebb kínálatot találnak az üzletekben

– olvasható a közleményben. (MTI)

Korábban megírtuk, hogy Magyarországot a világ legnagyobb pezsgőgyártói között tartják számon, és arról is beszámoltunk, hogy átlagosan 1,2 litert pezsgőt isznak évente a magyarok.

Kapcsolódó
Balatoni furmintból készült az év pezsgője
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége választotta meg a győztes nedűt, és egy éven keresztül rendezvényein és reprezentációs céllal kínálja majd.
Olvasói sztorik