Mozaik

Világgyőztes lett a magyar pezsgő

pixabay
pixabay
A Sauska Borászatok pezsgője lett a Világbajnokság aranyérmese.

Hatalmas öröm számunkra, hogy ismét érmekkel tértek haza pezsgőink a Világbajnokságról!

– adták közzé a fantasztikus hírt a Sauska Borászatok hivatalos oldalán.

A 10. Champagne and Sparkling Wine World Championships a világ legrangosabb versenye, amelyre idén csaknem 1000 pezsgőt neveztek, a legtöbbet természetesen Franciaországból és Olaszországból. A rendkívül erős mezőnyben azonban idén is fantasztikus eredményeket ért el a Sauska Borászat, miszerint két termékük is érmet nyert.

A Sauska Brut Magnum NV megismételte sikerét és idén is aranyérmet kapott, míg a Sauska Extra Brut 2016 ezüstérmes lett.

Két érdekes karaktert díjazott tőlünk idén a zsűri. Tudtuk, hogy a brut magnumunk mindig tud újat mutatni komplexitásban és eleganciában, ennek titka a non-vintage tételek esetében a reserve bor, melyre kiemelt figyelmet fordítunk. 2016-os extra brut pezsgőnk pedig hatalmas visszaigazolás, elsősorban Tokaj-Hegyalja számára,hiszen ez a pezsgő kizárólag őshonos fajtákból, furmintól és hárslevelűből áll

– nyilatkozta Hanusz Ádám, a Sauska Borászatok budafoki pezsgőpince szakmai vezetője.

Majd kiemelte:

Az már csak hozzáad szépségéhez, hogy több mint öt évig volt seprőn, gyönyörű, érett tétel.

A Champagne és Pezsgő Világbajnokság (Champagne & Sparkling Wine World Championships, CSWWC) a legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, melyet egy, a témában szakértői zsűri bírál el a pezsgő, champagne és prosecco fogyasztók azon új generációja számára, akik minden alkalomhoz előszeretettel választják a buborékos italokat és elismerik azoknak kivételes sokoldalúságát. A versenyt immáron tizedik alkalommal rendezték meg. A nevezéseknek köszönhetően, a rangos esemény mára a világ legnagyobb és legelismertebb pezsgőversenyévé válhatott.

Kapcsolódó
Kukucskáló manószemek épülnek a tokaji borvidék lankáin
A finom borok mellett építészeti kuriózum is készül a Sauska Borászatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik