Dubaji csokis fánk: a farsang új kedvence

Gábor, a házi pék új recepttel ajándékozta meg a sütés szerelmeseit, a siker borítékolható.

Javában tart a farsang időszaka, s ha farsang, akkor elmaradhatatlan a fánk. Ennek a hagyományos finomságnak megannyi változata van, ám nem meglepő, hogy a dubaji csoki 2024 őszétől tartó diadalmenete kapcsán, az “őrület” farsangkor sem ismer határokat: új kedvenc lehet minden család asztalán a dubaji csokis fánk.

Pászner Gábor – az interneten Gábor, a házi pékként ismert gasztroblogger, akinek több receptjét megismerhették korábban a Sokszínű vidék olvasói – úgy gondolta, elkészíti, majd rajongói százezres táborával megismerteti a dubaji csokis fánk receptjét, melyről igazán hangulatos videót is készített.

A dubaji csoki sikerének örömére elhoztam nektek a trendet a szakmámhoz közelálló formában is, hiszen a legújabb receptemben dubaji csokis fánkok elkészítését mutatom be. A tölteléken ez esetben lágyítottam, hogy jobban passzoljon a fánk tésztájához, így egy nagyon kellemes eredményt kaptam, mondhatni életem egyik legfinomabb fánkját

– írta a Facebookon.

Lássuk előbb írott formájában a receptet!

A tészta összetétele

A töltelék összetétele

Szükséges még bő olaj a sütéshez, tejcsokoládé, és fehércsokoládé a fánkok tetejére, valamint tört pisztácia, vagy bármely egyéb díszítőelem.

Az elkészítés menete

Nézzük meg mindezt videón!

A dubaji csoki térhódítása óta szinte tarol a gasztronómiában. Receptje több változatban bejárta a világhálót, majd egészen váratlan kreációk is megjelentek a vendéglátósok kínálatában. Egy balatoni étteremben például dubaji csokis burger is található az étlapon, a Nógrád vármegyei Szécsényben pedig ínycsiklandó dubaji csokis pizzákat sütnek egy pizzériában.

Kapcsolódó
Meghódította az internetezőket Gábor, a házi pék receptkavalkádja
2015-ben a jobb lehetőségek reményében költözött családjával Németországba.