Otthon készült

Lisztet neveztek el Gáborról, a gasztroblogger házi pékről

A liszthez felhasznált búzák a Magyar Családellátó műtrágyamentes és szántásmentes termelési rendszeréből származnak, ami a természetes minőséget hordozza magában.

Pászner Gábor, vagy ahogy a világhálón a tevékenysége által ismerik, “Gábor, a házi pék” Németországban él, egy bajorországi pékségben dolgozik. A fiatalember a szakma szerelmese, otthoni tevékenységét Facebook oldalán 75 ezren, receptoldalát 100 ezernél többen követik, és nagy népszerűségnek örvend YouTube csatornája és Instagram oldala is.

Gábor jó barátja Király Roland, a Magyar Családellátó alapítója és tulajdonosa, aki cégén keresztül lisztekkel támogatja a pék “hobbiját”. Kapcsolatuk most újabb állomáshoz érkezett: a Magyar Családellátó lisztet fejlesztett ki a gasztroblogger fiatalembernek, és a terméket róla nevezte el.

A Gábor a Házi Pék finompékáru liszt az otthoni, vagy akár a pékipari sütések biztos sikerének záloga

– olvasható a Magyar Családellátó weboldalán.

A termék 2 fajta liszt keverékéből áll: egy finomabb (55-65 közötti) őrleményű Kerecsen búzaliszt és szintén egy finomabb őrleményű Király R. búzaliszt együttese. Mivel mindkét liszt magas minőséget hordoz magában, ezért az optimális őrlési módjuknak és a keverési arányuknak köszönhetően a Gábor a Házi Pék finompékáru liszt is a lehető legszínvonalasabb alapanyag.

A liszthez felhasznált búzák a Magyar Családellátó műtrágyamentes és szántásmentes termelési rendszeréből származnak, ami a természetes minőséget hordozza magában.

  • A sütőipari értékcsoportok besorolása alapján az “A2” kategóriába esik, azaz a javító lisztek közé kategorizálható. Ez azt jelenti, hogy a Gábor a Házi Pék finompékáru liszt amellett, hogy önmagában az egyik legjobb alapanyag, a gyengébb minőségű lisztek tulajdonságainak javítására is alkalmas kevert felhasználás esetén.
  • A liszt folyadékfelvevő és folyadékmegtartó képessége erős, ami végett nagyobb térfogatot, lazítottabb bélzetet és hosszabb eltarthatóságot biztosít.
  • A magas fehérjetartalomnak köszönhetően az ezzel készült péktermékek laktatóak, táplálóak, illetve ez a tulajdonság a belőle készült tésztára is pozitív hatással van.
  • A liszt felhasználása optimális az élesztős tésztákhoz, valamint kiemelkedően jól viselkedik a hosszabban vezetett kovászos tészták esetében is.
  • A felhasználása széleskörű, hiszen az édes és a sós péksütemények mellett zsemlék, kiflik és egyéb finompékáruk készítésére is alkalmas. Rendkívül jó alapanyag kalácsok készítésére, de a világos kenyerek is rendkívül jól működnek vele.
  • Mivel ez egy finom őrlemény, így igazán alkalmas kevert, felvert, omlós és égett tésztájú sütemények készítéséhez is.

Néhány nappal a termék megjelenése után máris nagy az érdeklődés iránta. Pászner Gábor megtiszteltetésnek veszi ezt, s bízik abban, minél több háziasszony kipróbálja a nevével fémjelzett finompékáru lisztet.

Képgalériánkban megismerhető, milyen remekeket alkot a minőségi lisztből Gábor, a házi pék.

Galéria
Kapcsolódó
Meghódította az internetezőket Gábor, a házi pék receptkavalkádja
2015-ben a jobb lehetőségek reményében költözött családjával Németországba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik